Στις 5 Μαΐου και στο επερχόμενο Eurogroup θα θέσει επισήμως η ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, με την ικανοποίηση να είναι εμφανής στις τάξεις της μετά τις σημερινές ανακοινώσεις - επικυρώσεις του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat.
Στις 5 Μαΐου και στο επερχόμενο Eurogroup θα θέσει επισήμως η ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, με την ικανοποίηση να είναι εμφανής στις τάξεις της μετά τις σημερινές ανακοινώσεις – επικυρώσεις του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της σχετικά με την πρότασή της για την ελάφρυνση του χρέους της αλλά ένα από τα ισχυρά σενάρια που εξετάζει είναι εκείνο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σωρευτική μείωση του χρέους κατά 3 μονάδες του ΑΕΠ μέχρι το 2020 και 7 μονάδες του ΑΕΠ μέχρι το 2030 με επιμήκυνση των διμερών ευρωπαϊκών δανείων από τα 30 στα 50 έτη και με ένα σταθερό επιτόκιο.
Όλα αυτά θα δρομολογηθούν τις επόμενες μέρες και στο μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα σημάνουν την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή εποχή και την μετάβασή της σε μια άλλη στην οποία η Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί τα δάνειά της μόνη της.
Αύριο στο Euroworking Group η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει και μια μελέτη για την δεκαετή ανάπτυξη της χώρας. Στη μελέτη θα δίνεται έμφαση σε δέκα τομείς της οικονομίας που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.