Μικρό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ελαφρύ προβάδισμα αποκτά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για την ευρωεκλογές, μετά από πολλούς μήνες όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ελαφρύ προβάδισμα αποκτά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για την ευρωεκλογές, μετά από πολλούς μήνες όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

 

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 18,9% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί Το Ποτάμι με 8,2% που φαίνεται πως ανατρέπει τις ισορροπίες του πολιτικού σκηνικού, η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,8% η Ελιά με 4,8% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9% και η ΔΗΜΑΡ με 2,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι παραμένουν πάνω από 10%.

 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμο το διακύβευμα των ευρωεκλογών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News προβλέποντας νίκη της ΝΔ και ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δείξει αν θα επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην κρίση. Αν θα έχουμε περάσει οριστικά τα χειρότερα ή αν θα κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στα ακόμα χειρότερα. Το βράδυ των ευρωεκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ" τόνισε.

 

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ.Σααμαράς κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δίνει υποσχέσεις σε όλους.

"Μας κατηγορούν για παλαιοκομματισμό όσοι υπόσχονται παροχές κάθε είδους σε όλους, από λεφτά που δεν έχουν, και που ελπίζουν να τους τα δώσουν εκείνοι τους οποίους … καταγγέλλουν. Μας κατηγορούν για παλαιοκομματισμό οι…Μαυρογιαλούροι του ΣΥΡΙΖΑ. Πλάκα έχει… " είπε.

 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές.

"Έχει κοντά ποδάρια ο σχεδιασμός σας. Κυριακή κοντή γιορτή. Τα μέτρα σας δεν θα έχουν πολύ χρόνο ζωής. Τα μέτρα σας τελειώνουν οριστικά στις 25 του Μάη. Η εκλογική σας συντριβή θα οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις" υποστήριξε από το βήμα της Βουλής.

 

Με στόχο την συσπείρωση του χώρου της κεντροαριστεράς την ημέρα της ανακοίνωσης του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν πρέπει να είναι χαλαρή.

"Στις εκλογές αυτές που έχουν τη θεσμική ιδιομορφία τους τίποτα δεν είναι χαλαρό γιατί εκ των πραγμάτων θα υπάρξει μια ερμηνεία συνδυαστική βεβαίως του αποτελέσματος" σημείωσε.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο