Αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν τις ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο για την απελευθέρωση αγορών δηλώνουν κυβερνητικοί βουλευτές, μεταφέροντας ουσιαστικά την πίεση από επαγγελματικές ομάδες που φοβούνται ότι θα θιγούν άμεσα από τις επερχόμενες αλλαγές.
Αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν τις ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο για την απελευθέρωση αγορών δηλώνουν κυβερνητικοί βουλευτές, μεταφέροντας ουσιαστικά την πίεση από επαγγελματικές ομάδες που φοβούνται ότι θα θιγούν άμεσα από τις επερχόμενες αλλαγές.
Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Καλατζής αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του για τα φαρμακεία, ενώ ο Ιορδάνης Τζαμτζής είπε το πρωί στο MEGA, ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις διευκρινίσεις που θα δώσει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης.
"Θα παλέψω για να γίνει το σωστό, για να υπηρετήσω και να εξυπηρετήσω τους φαρμακοποιούς, εάν εγώ όμως δω ότι αυτό με θίγει προσωπικά και ηθικά και δεν το αντέχω, παραιτούμαι. Νομίζω είμαι σαφής. Μπορεί να φθάσω σε ένα σημείο την Κυριακή να μην είναι σωστό και ηθικό αυτό που θα κάνω για μένα και να παραιτηθώ, υπάρχει και αυτή η λύση", είπε ο κ. Καλαντζής στον Βήμα FM.
"Ένας ολόκληρος κλάδος παραγωγικός, η κτηνοτροφία μας δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να χτυπιέται έτσι και να ακούω κουβέντες έλα μωρέ είναι 3.000 άνθρωποι, δεν είναι 3.000 άνθρωποι, 3.500 φάρμες είναι. Πάνω από 150.000 άνθρωποι δουλεύουν εκεί", τόνισε ο κ. Τζαμτζής.
Από τη μεριά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, το πολυνομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί από τη Βουλή κάνοντας ανοιχτή επίθεση στον κ. Χατζηδάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι ευθύνεται προσωπικά για το ότι αλλάζουν και πάλι όλα στον χώρο των φαρμακείων και του γάλακτος.
"Αποσταθεροποιείται η κυβέρνηση και η χώρα αν κάποιος δεν ψηφίσει αυτές τις διατάξεις; Θα έλεγα πως όχι, αποσταθεροποιείται ο υπουργός Ανάπτυξης που πρέπει να αποσταθεροποιηθεί γιατί έχει ευθύνη για όλη αυτή τη συζήτηση που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή και για τα φάρμακα και για το γάλα", είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι ο κ. Χατζηδάκης κατέστησε δυο πολιτικές μνημονιακές υποχρεώσεις ενώ δεν ήταν και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ρυθμίσεις θα απορρηφθούν τουλάχιστον έτσι όπως είναι σήμερα.
Οι φαρμακοποιοί συνεδριάζουν αυτή την ώρα, έχοντας ήδη δρομολογήσει απεργία διαρκείας, ενώ οι οδηγοί ταξί λένε ότι περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του Κωστή Χατζηδάκη. Στη Βουλή θα έρθει επίσης η απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών στις μεταφορές.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέθεσε πάντως χθες μια συμβιβαστική πρόταση. "Οι εκπρόσωποι των αδελαδοτρόφων κατέθεσαν χθες μια σοβαρή πρόταση. Κάνανε ένα βήμα πίσω. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο το οποίο σήμερα υπάρχει με τη ρύθμιση για το γάλα", ανέφερε.