Ένα τελευταίο ηλεκτρονικό σήμα του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών το οποίο περιελήφθη στα στοιχεία που επιβεβαίωσαν την πτώση του βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.
Ένα τελευταίο ηλεκτρονικό σήμα του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών το οποίο περιελήφθη στα στοιχεία που επιβεβαίωσαν την πτώση του βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.
"Υπάρχουν ενδείξεις για μια μερική επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και ενός επίγειου σταθμού στις 00.19 (GMT)" είπε ο Χουσέιν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Επί του παρόντος δεν κατανοούμε τη μετάδοση του σήματος" το οποίο εξετάζεται ακόμη, τόνισε.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.
Η αμερικανική συσκευή εντοπισμού που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τον Χουσέιν.
Αύριο θα βρίσκεται στο Περθ της Αυστραλίας και θα τοποθετηθεί σε ένα αυστραλιανό πλοίο το οποίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι την Παρασκευή.
Την ίδια ώρα, η δυσπιστία μεγαλώνει για τις επίσημες ανακοινώσεις ειδικά της Μαλαισίας, καθώς η κυβέρνησή της περιγράφει τη ζώνη των ερευνών ως μια έκταση 470.000 τετραγωνικών μιλίων και Αυστραλός αξιωματούχος λέει: "Δεν ψάχνουμε βελόνα στα άχυρα, προσπαθουμε ακόμη να προσδιορίσουμε που είναι τα άχυρα".
Η βρετανική εφημερίδα Telegraph γράφει σήμερα ότι οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι πως ανθρώπινο χέρι ευθύνεται για την τραγωδία και ότι επρόκειτο για μια αποστολή αυτοκτονίας, από κάποιον μέσα στο Μπόινγκ που κατηύθυνε με συγκεκριμένη λογική το αεροπλάνο, αλλά τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στην χθεσινή ανακοίνωση της Malaysia Airilines γίνεται λόγος για 226 επιβατες και 13 "φίλους και συνεργάτες" της εταιρείας, ενώ παλαιότερα είχε αναφερθεί ότι στο αεροπλάνο βρισκόταν 227 επιβάτες και 12μελες πλήρωμα. Δηλαδή τώρα γίνεται λόγος για έναν επιβατη λιγότερο και ένα άτομο περιγράφεται ως "φίλος ή συνεργάτης". Δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι αυτό το πρόσωπο.
Η Κίνα απαίτησε από την κυβέρνηση της Μαλαισίας να της δώσει όλα τα στοιχεία για την πορεία των ερευνων, ιδιαίτερα εκείνα που προέρχονται από τους δορυφόρους.
Διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας στην οποία ανηκει ο δορυφόρος, απέφυγε να σχολιάσει τς δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας καθυστέρησε να αξιολογήσει τα στοιχεία, που της δόθηκαν στις 12 Μαρτίου και συνέχιζε τις έρευνες σε άλλες περιοχές.