Κρατούμενος, έως ότου οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις για τα "κόκκινα" δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου παραμένει ο Άγγελος Φιλιππίδης. Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι απελάθηκε από την Τουρκία, έπειτα από συνεννόηση με την Αθήνα, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι επέστρεψε οικειοθελώς.
Κρατούμενος, έως ότου οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα "κόκκινα" δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου -που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δόθηκαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις- παραμένει ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα.
Ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ στο Μεταγωγών στη γειτονική χώρα και στις 3 τα ξημερώματα μετέβη στο αεροδρόμιο. Στην Αθήνα έφτασε με πτήση των τουρκικών αερογραμμών, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οπότε και συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως γύρισε την Ελλάδα οικειοθελώς, όπως είχε υποσχεθεί, ενώ οι ελληνικές δικαστικές αρχές υποστηρίζουν ότι απελάθηκε ύστερα από ενέργειες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.
Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ, εμφανώς καταβεβλημένος και με χειροπέδες, ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε: "Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ". Ο ίδιος τόνισε: "Αφέθηκα ελεύθερος από την τουρκική αστυνομία και επέστρεψα οικειοθελώς πριν βγει το δεύτερο ένταλμα , όπως είχα υποσχεθεί χθες το βράδυ στη δήλωσή μου. Ό,τι υπόσχομαι το κάνω".
Σε φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το ΜEGA, ο Άγγελος Φιλιππίδης φαίνεται μέσα στο αεροσκάφος χωρίς να συνοδεύεται από αστυνομικούς και κρατώντας το διαβατήριό του, θέλοντας έτσι να δείξει ότι επέστρεψε με τη δική του θέληση. Αυτό, άλλωστε, αναμένεται να είναι και το βασικό του επιχείρημα προκειμένου να μην προφυλακιστεί. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο αεροπλάνο συνοδευόταν από δύο δικηγόρους του γραφείου που έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξή του στην Αθήνα.
Ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ επικαλείται και έγγραφο που υπέγραψε προτού εγκαταλείψει το Μεταγωγών στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναφέρει: "Επιθυμώ να επιστρέψω αμέσως στην Ελλάδα, όπως δηλώθηκε στο δικαστήριο".
Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι δικαστικές αρχές αντιτείνουν ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν αφέθηκε ελεύθερος, αφού βρισκόταν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης κράτησης μετά το σήμα της Εισαγγελίας Εφετών για ενεργοποίηση του δεύτερου εντάλματος και υπενθυμίζουν ότι ενώπιον του δικαστήριου ο Τούρκος συνήγορός του δήλωσε ότι η δίωξη σε βάρος του πελάτη του είναι πολιτική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμεί την έκδοσή του.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ κατηγορείται για τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, που σχετίζονται με τη χορήγηση δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε επιχειρηματίες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν εξοφλήθηκαν, με αποτέλεσμα το πιστωτικό ίδρυμα να υποστεί ζημία που αγγίζει επί των ημερών του τα 328 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχουν μέχρι σήμερα απολογηθεί 8 κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.