Επεισοδιακή ήταν η προσπάθεια τελικά της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη να δώσει συνέντευξη Τύπου, μέσα στο κτίριο του Οργανισμού, του οποίου μέχρι χθες ήταν προϊσταμένη.
Επεισοδιακή ήταν η προσπάθεια τελικά της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη να δώσει συνέντευξη Τύπου, μέσα στο κτίριο του Οργανισμού, του οποίου μέχρι χθες ήταν προϊσταμένη.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού της απαγόρευσε να κάνει κάτι τέτοιο εντός του κτιρίου καθώς από χθες, που υπέβαλε την παραίτησή της – μετά από απαίτηση του υπουργού Υγείας – δεν έχει θέση στον ΟΚΑΝΑ.
Η κ. Μαλλιώρη είπε πως βρέθηκε εκεί για να χαιρετίσει μεταξύ άλλων και τους εργαζομένους του Οργανισμού και είπε πως ο αντιπρόεδρος είχε εντολή από το υπουργείο να μην επιτρέψει την συνέντευξη. Από την άλλη πλευρά η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, που έφερε στη δημοσιότητα και τη "μαύρη τρύπα" στον ΟΚΑΝΑ, είπε ότι ο Οργανισμός πρέπει να λειτουργήσει και τόνισε πως η ένταση δεν οφελεί.
Από την πλευρά του ο γενικός επιθεωρήτης Λέανδρος Ρακιντζής, ανέφερε: "Αυτή η τρύπα συνίσταται σε ένα ποσό 5 εκατ. που έδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ για να κάνει περιφερειακά κέντρα και εκπαίδευση υπαλλήλων, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα πήγαν παρανόμως στη μισθοδοσία υπαλλήλων, εκεί έχει ευθύνη η Μαλλιώρη".
Την ίδια στιγμή η εφημερίδα "Έθνος" αποκαλύπτει "πάρτι" με τα επιδόματα των εργαζομένων από το 1998 έως το 2011, αλλά και υπέρογκες αυξήσεις που φτάνουν το 500%. Πιο συγκεκριμένα το οικογενειακό επίδομα από 35 ευρώ έφτασε τα 708 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, ενώ το νοσοκομειακό επίδομα από 58 ευρώ έφτασε τα 353 ευρώ.
Ο γεν. επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έκανε λόγο για ευθύνες της κ. Μαλλιώρη, που παρά τις εντολές δεν προχώρησε στις περικοπές των επιδομάτων αυτών και συνέχισε να τα καταβάλει.
Οι εργαζόμενοι πάντως απαντούν πως από το 1999 εργάζονται με επιχειρησιακή σύμβαση στον Οργανισμό και προσθέτουν ότι από το 2010 έχουν υποστεί μειώσεις που φτάνουν το 50%, ενώ από την αρχή του 2013 εντάχθηκαν στο Ενιαίο Μισθολόγιο.