Τελεσίγραφο σε όσους εμποδίσουν από τη Δευτέρα το άνοιγμα των πανεπιστημίων και δεν αφήσουν φοιτητές και καθηγητές να ξεκινήσουν τα μαθήματα, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι όσοι παρανομήσουν θα συλληφθούν.
Τελεσίγραφο σε όσους εμποδίσουν από τη Δευτέρα το άνοιγμα των πανεπιστημίων και δεν αφήσουν φοιτητές και καθηγητές να ξεκινήσουν τα μαθήματα, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι όσοι παρανομήσουν θα συλληφθούν.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύθηκε ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια και πως τα μαθήματα που δεν έγιναν θα αναπληρωθούν.
"Οι καθηγητές και οι μαθητές θα πάνε τη Δευτέρα στα μαθήματά τους και αν παρεμποδιστεί η είσοδος από οποιονδήποτε το έργο το έχει η αστυνομία, διότι αυτή τη στιγμή όπως γνωρίζεται βάση του νόμου εάν συμβαίνουν παραβατικές πράξεις ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια, δεν μπορεί να συμβεί τίποτα άλλο απ' αυτό που συμβαίνει σε όλη την επικράτεια. Δηλαδή τήρηση του νόμου" τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο ρ/σ "RealFm". Ερωτηθείς τι θα γίνει με όποιον παρεμποδίσει την είσοδο φοιτητών και καθηγητών στις αίθουσες είπε ότι "θα αντιμετωπίσει τις έννομες συνέπειες".
Την ίδια ώρα, ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους έως τη Δευτέρα, οπότε και θα συνεδριάσουν ξανά για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Σφαγιαστικό χαρακτήρισε το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την κατάσταση στα πανεπιστήμια.
"Εάν εφαρμοστεί τελικά αυτό το σφαγιαστικό μέτρο της διαθεσιμότητας είναι αμφίβολο εάν θα συνεχίζουν να λειτουργούν τα ιδρύματα αυτά, έτσι όπως λειτουργούν ως τώρα, ως αξιόπιστα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εδώ πολύ φοβούμαι ότι εάν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο θα γίνουμε ΙΕΚ" είπε ο Θεοδ. Πελεγρίνης.
Να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας κάλεσε την κυβέρνηση και η αντιπρύτανης του Μετσόβιου πολυτεχνείου καθώς το ίδρυμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς τους διοικητικούς υπαλλήλους, όπως είπε.
Αναφερόμενη στο αίτημα των απολυμένων της ΕΡΤ να εκπέμψουν μέσα από το Πολυτεχνείο, η Τόνια Μωροπούλου ανέφερε ότι "η επιτροπή δεν λογοκρίνει κανένα, και η ΕΡΤ και οποιαδήποτε τηλεόραση μπορεί να εκπέμψει από τον χώρο του πολυτεχνείου, αλλά όχι από το δίκτυο του πολυτεχνείου", δηλαδή τον εξοπλισμό και τις δομές του.
Εν τω μεταξύ, στοιχεία για την μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων και του μισθολογικού κόστους, παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με αυτά 2009 είχαμε 913.000 δημόσιους υπάλληλους τους οποίους οι σχεδόν 700.000 χιλιάδες ήταν μόνιμοι και το κόστος ανέρχονταν στα 24,5 δισ. ευρώ. Σήμερα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι 700.000, με τους μόνιμους να είναι λίγο παραπάνω από 600.000, και το κόστος να έχει πέσει στα 15,9 δισ. ευρώ.