Έναν Βούλγαρο αναζητούν οι Αρχές, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα των δήθεν γονιών αλλά και των Ρομά του καταυλισμού Φαρσάλων, έδωσε τη μικρή "Μαρία" στο ζευγάρι, ενώ είναι έτοιμοι να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα τηλέφωνα των δήθεν γονιών της μικρής.
Έναν Βούλγαρο αναζητούν οι Αρχές, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα των δήθεν γονιών αλλά και των Ρομά του καταυλισμού Φαρσάλων, έδωσε τη μικρή "Μαρία" στο ζευγάρι. Οι Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνται πολύ προσεκτικά και μεθοδικά προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο Βούλγαρος έδωσε το παιδί στο ζευγάρι των Ρομά.
Μετά και την αρνητική απάντηση της Interpol οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα τηλέφωνα των δήθεν γονιών της μικρής.
Ο αθίγγανος και η σύντροφός του που είχαν το παιδί στο σπίτι τους και προφυλακίστηκαν στις φυλακές Λάρισας και Κορυδαλλού, επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι το κοριτσάκι το έδωσε μία Βουλγάρα που δεν μπορούσε να το ζήσει, με τη διαμεσολάβηση ενός ακόμη ατόμου από τη Βουλγαρία.
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά, μιλώντας στο MEGA ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τον Βούλγαρο, ο οποίος είναι πρόσωπο – "κλειδί" και μπορεί να οδηγήσει τις Αρχές στη γυναίκα που έδωσε τη Μαρία στο ζευγάρι των αθίγγανων. Είπε ότι έχει δώσει το τηλέφωνό του στους αστυνομικούς και σημείωσε ότι οι γονείς της μικρής "Μαρίας" ζουν στην Ελλάδα.
Το παγκόσμιο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπόθεση της μικρής Μαρίας επιβεβαιώθηκε και από τις ερωτήσεις που έκαναν για το θέμα οι ξένοι δημοσιογράφοι στον Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στη Ρώμη.
"Στείλαμε το δείγμα DNA της σε όλες τις αστυνομικές αρχές ανά τον κόσμο έτσι ώστε να γίνει ευκολότερη η διαδικασία για όποιον πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει πιθανή σχέση του μικρού κοριτσιού και των γονιών της. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο γι' αυτό το κοριτσάκι και να προσφέρουμε μια άνετη και υγιή ζωή για το εναπομείναν μέρος αυτής της τραγωδίας που περνάει" δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Μετά την ειδική εξέταση που έγινε στο κοριτσάκι και βρέθηκε ότι δεν είναι τεσσάρων αλλά από πέντε έως έξι ετών, άγνωστη παραμένει η χώρα καταγωγής της, και αυτό θα πρέπει να διαπιστωθεί από ανθρωπολόγο που θα εξετάσει τα δεδομένα του σκελετού της.
Σήμερα οι επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν έφοδο στις ληξιαρχικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων και κάνουν "φύλλο και φτερό" εκατοντάδες ύποπτες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, καθώς η υπόθεση της μικρής "Μαρίας" αποκάλυψαν "τρύπες" στη διαδικασία που δηλώνονται τα παιδιά στα δημοτολόγια.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ΟΓΑ "δείχνει" ότι η Ρομά που είχε τη μικρή "Μαρία", λάμβανε από τον οργανισμό σειρά επιδομάτων για παιδιά που είχε δηλώσει και με τα δύο ονόματά της, το Ελευθερία Δημοπούλου και το Σελήνη Σαλή.