Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού.
Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού.
Ο 40χρονος φέρεται να αρνήθηκε το κατηγορητήριο και μέσω του συνηγόρου του να ζήτησε να λάβει γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας.
"Είναι μια κακοστημένη σκευωρία για να καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα του ΕΟΤ που στο τέλος θα καταρρεύσει. Με τη σύλληψή μου ανακόπηκε ο έλεγχος που διενεργούσα για την τρύπα των 12 εκ. ευρώ στον οργανισμό, για τα οποία και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει διατάξει έλεγχο, από το 2004 και μετά", αναφέρει ο σύμβουλος του πρώην γραμματέα του ΕΟΤ.
Τον δρόμο της φυλακής πήραν και δύο συγκατηγορούμενοι του 40χρονου πρώην συμβούλου, μεταξύ αυτών και η γυναίκα κατηγορουμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 29χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι ο συνέταιρός της δεν έχει καμία συμμετοχή και στην ερώτηση του ανακριτή για τον λόγο για τον οποίο πήγε στην τράπεζα είπε ότι πήγε για να εισπράξει την επιταγή επειδή θεώρησε ότι η συναλλαγή ήταν απολύτως νόμιμη.
Αναφορικά με το γιατί δέχθηκε να εισπράξει την επιταγή υποστήριξε ότι ο 44χρονος της είπε ότι δεν έχει Τράπεζα της Ελλάδος στη Σύρο και ότι ο ξενοδόχος του χρωστάει λεφτά, επομένως πείστηκε να πάει.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η 29χρονη προσκόμισε επιταγή του ΕΟΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147.000 ευρώ, που φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού.
Ήδη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη έχει ζητήσει την πλήρη διαλευκανση της υπόθεσης ενω σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα έχει συσταθεί ειδική ομάδα ράμπο απο το Γενικό Λογιστήριο που θα ερευνήσει τα οικονομικά του ΕΟΤ απο το 2004 και μετά. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.