Αποκαλυπτική κατάθεση που καίει τον ήδη προφυλακισμένο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και εμπλέκει νέα πρόσωπα στην υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων της Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία, έδωσε ο κατηγορούμενος Κώστας Μπαλής, άλλοτε συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Αποκαλυπτική κατάθεση που καίει τον ήδη προφυλακισμένο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και εμπλέκει νέα πρόσωπα στην υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων της Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία, έδωσε ο κατηγορούμενος Κώστας Μπαλής, άλλοτε συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ο Κώστας Μπαλής, προσήλθε χθες αυθορμήτως ενώπιον της ανακρίτριας ζητώντας να μιλήσει για "τα έργα και τις ημέρες" του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποιος όπως λέει τον ενέπλεξε στο σκάνδαλο εν αγνοία του.
Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο επιχειρηματίας εξέφρασε φόβους για τη ζωή του ενώ ξετύλιξε το κουβάρι της περιπέτειάς του από την συνεργασία του με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, εξαιτίας της οποίας έχασε την εταιρία του ενώ βρέθηκε και κατηγορούμενος.
"Σας δηλώνω ότι φοβάμαι για τη ζωή μου. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με εξαπάτησε υποσχόμενος μου ότι μετά την συγχώνευση της εταιρίας μου ΜΠΑΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε -που με πολύ κόπο δημιούργησα- με την εταιρία του Lamda Detergents, θα εισέπραττα τίμημα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ", είπε στην απολογία του ο κ. Μπαλής.
Η συγχώνευση έγινε αλλά τα χρήματα δεν τα πήρε ποτέ ο Κώστας Μπαλής, παρά μόνο κάποιες μετοχές οι οποίες έχασαν την αξία τους ενώ η εταιρία του εξαυλώθηκε.
Μάλιστα όχι μόνο δεν πήρε το τίμημα της συγχώνευσης, αλλά εμφανίστηκε να λαμβάνει δάνεια, ύψους 92.000.000 ευρώ από την Proton Bank, με υπογραφή που ο ίδιος δεν είχε βάλει, άλλα όπως λέει είχε πλαστογραφηθεί.
Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας κατήγγειλε ακόμη ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σε συνεργασία με έναν χρηματιστή το όνομα του οποίου αποκάλυψε, χρησιμοποίησαν τους κωδικούς του αλλά και της γυναίκας του στο χρηματιστήριο και έπαιζαν μετοχές της ALAPIS εν αγνοία του.
Όταν έσκασε το σκάνδαλο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης τον καθησύχασε όπως λέει, ζητώντας του να μην ασχολείται με τα θέματα αυτά, τα οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί ένα ολόκληρο σύστημα δικηγόρων.
"Ηταν τέτοια η παντοδυναμία του, που συνομιλούσε στο τηλέφωνο με τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, ή με πατριάρχες και μητροπολίτες, με υπουργούς της κυβέρνησης, που ήταν πραγματικά δύσκολο να περάσει από το νου μας, ότι αυτός είναι ένας κοινός απατεώνας, και δεν μπορέσαμε να σκεφτούμε να λάβουμε τα μέτρα μας, ορίζοντας κάποιον δικό μας πληρεξούσιο δικηγόρο", είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του.
Όταν ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας κατάλαβε ότι κινδυνεύει να πάει στη φυλακή και συνειδητοποίησε όπως λέει την έκταση του θέματος, κινήθηκε ανεξάρτητα, διορίζοντας δικό του συνήγορο, και ζητώντας να πει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση στην ανακρίτρια, όπως και έγινε.
Μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.