Ο προέδρος του νέου συμβουλίου διοίκησης στο Αριστοτέλειο, Βρετανός καθηγητής ελληνικής φιλολογίας στο Cambridge Ρίτσαρντ Χάντερ, μίλησε στο MEGA για τα σχέδιά του και για την ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει στην εκπαίδευση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Για τα σχέδιά του και για την ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει στην εκπαίδευση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μίλησε στο MEGA και τη δημοσιογράφο Βίκυ Κατεχάκη o Βρετανός καθηγητής ελληνικής φιλολογίας στο Cambridge Ρίτσαρντ Χάντερ, που επελέγη από τους εκλέκτορες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τη θέση του προέδρου του νέου συμβουλίου διοίκησης.
"Όλοι όσοι νοιαζόμαστε για τον ελληνικό πολιτισμό πρέπει να βοηθήσουμε όπως μπορούμε" τόνισε ο Ρίτσαρντ Χάντερ και δήλωσε πρόθυμος, στον βαθμό που μπορεί, να βοηθήσει σε θέματα διοίκησης σχετικά με την οργάνωση του πανεπιστημίου.
Ο καθηγητής του Cambridge αποκάλυψε ότι από τις βασικές του σκέψεις πριν αποδεχθεί τη θέση του προέδρου του πρώτου Συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ήταν τα όσα νέα έχει να μάθει, δήλωσε όμως ότι ήδη έμαθε αρκετά τις τελευταίες μέρες.
Ο Ρίτσαρντ Χάντερ όρισε ως τη βασική πρόκληση της νέας του θέσης την ανάγκη να διαφυλαχθεί το επίπεδο της εκπαίδευσης παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η οικονομική κρίση. Δήλωσε σχετικά:
"Παρά την απελπιστική οικονομική κατάσταση, η πανεπιστημιακή έρευνα δεν έχει επηρεαστεί και το επίπεδο σπουδών που προσφέρεται στους φοιτητές παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όταν χτυπάει η οικονομική κρίση αυτή που πλήττεται πιο σκληρά είναι η εκπαίδευση. Παρότι η ελληνική κοινωνία υποφέρει πάρα πολύ, η εκπαίδευση είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο πρέπει να επενδύουμε. Και προσπαθώ να το κάνω με τους καινούργιους συναδέλφους μου. Είμαι σίγουρος ότι το κοινό σας το γνωρίζει καλύτερα από μένα παρά τους πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς. Αυτή είναι η πρόκληση. Ξέρω ότι όλα τα μέλη του νέου συμβουλίου έχουν συναίσθηση της πρόκλησης".
Αναφορικά με την επιλογή του για τη θέση στο Αριστοτέλειο, ο κ. Χάντερ είπε πως "δεν μπορούν να υπάρξουν μεταγραφές από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα διότι μιλάμε για διαφορετικές κουλτούρες και ιστορίες". Πρόσθεσε, όμως, πως "υπάρχουν σημαντικά στοιχεία τα οποία μπορούν να τύχουν προσαρμογής" και δήλωσε ενθαρρυμένος από το γεγονός ότι "τα εσωτερικά μέλη του συμβουλίου διάλεξαν έξι εξωτερικά μέλη από χώρες εκτός Ελλάδας προκειμένου να επωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότερο τη διεθνή εμπειρία".
Ερωτηθείς εάν περιμένει αντιδράσεις από την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα μετά την εκλογή του σε αυτή τη θέση, απάντησε: "Αναμένω αντιδράσεις. Εάν δεν υπάρξουν αυτό σημαίνει ότι εγώ και το συμβούλιο δεν κάνουμε τίποτα. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που πρέπει να γίνουν βραχυπρόθεσμα. Αυτές οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν με την υποστήριξη όλου του πανεπιστημίου".