Tην άσκηση πειθαρχικής δίωξης για την υπόθεση της έκδοσης των πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας από την υγειονομική επιτροπή της Ζακύνθου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Tο επίδομα τυφλότητας στο νησί έπαιρναν 650 άτομα και όπως τελικά αποδείχθηκε μόνον ο ένας στους έξι θα έπρεπε να είναι δικαιούχος.
Tην άσκηση πειθαρχικής δίωξης για την υπόθεση της έκδοσης των πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας από την υγειονομική επιτροπή της Ζακύνθου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Η δίωξη στρέφεται κατά του διοικητή του νοσοκομείου της Ζακύνθου, του περιφερειάρχη Υγείας Δυτικής Ελλάδας και κατά του καθηγητή γιατρού που εξέδιδε τις βεβαιώσεις για επιδόματα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η πειθαρχική δίωξη είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανταποκρίθηκαν πλημμελώς στα καθήκοντά τους, επιδεικνύοντας ανεπίτρεπτη ανοχή και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εναντίον του εμπλεκομένου στη συγκεκριμένη υπόθεση ιατρού.
Σε ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχη Υγείας Δυτικής Ελλάδας σημειώνει: "Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι, μετά την επίσκεψή μου στον εισαγγελέα στον οποίο παρέδωσα στοιχεία και ονόματα για μια σειρά υποθέσεων, ενοχλήθηκαν καθώς τάραξα τα νερά. προφανώς θεώρησαν πως υπερέβην τα εσκαμμένα και αποφάσισαν να ελέγξουν τους ελέγχοντες".
Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα τυφλότητας στο νησί έπαιρναν 650 άτομα και όπως τελικά αποδείχθηκε μόνον ο ένας στους έξι θα έπρεπε να είναι δικαιούχος.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Ζακύνθου καταγγέλλει ότι και πάλι οι γιατροί, ακόμη και στον επανέλεγχο, εξέδωσαν ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις για περίπου 40 με 50 άτομα, θέμα για τον οποίο έχει ενημερώσει και τον εισαγγελέα.
Ο δήμαρχος καταγγέλλει επίσης ότι ο γιατρός που ενέκρινε επί χρόνια τα επιδόματα σε τυφλούς-μαϊμού τιμωρήθηκε με μια απλή μετάθεση στον Πύργο Ηλείας.