Στρατλις και αντάρτες συγκρούονται στη Συρία, για τον έλεγχο της πόλης Χαλέπι όπου οι αντικαθεστωτικοί έχουν οχυρωθεί σε αρκετές συνοικίες.
Στρατλις και αντάρτες συγκρούονται στη Συρία, για τον έλεγχο της πόλης Χαλέπι όπου οι αντικαθεστωτικοί έχουν οχυρωθεί σε αρκετές συνοικίες.
Παράλληλα, ο στρατηγός Μαναφ Τλας, που προέρχεται από οικογενεια με μεγαλη επιρροή στη Συρία, ο πατερας του ήταν επι δεκαετίες υπουργός Αμυνας και εγκατέλειψε πρόσφατα τον Άσαντ καταφεύγοντας στο εξωτερικό, δηλωσε ότι θελει να επεξεργαστεί με στελεχη της αντιπολιτευσης, εκπροσωπους των ανταρτων αλλα και με "εντιμα στελεχη" όπως είπε του καθεστώτος εναν οδικό χαρτη για εξοδο από την κρίση. "Είναι πολλοί στους κολπους του καθεστωτος που δεν εχουν βαψει τα χερια τους με αίμα. Αλλα δεν βλεπω τον Ασαντ στη μελλοντική Συρία, είπε ο στρατηγός Τλας.
Το καθεστώς, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας, προετοιμάζει, όπως έκανε στη Δαμασκό, χερσαία αντεπίθεση σφυροκοπώντας θέσεις των αντιπάλων με βαρύ πυροβολικό και μαχητικά ελικόπτερα προκαλώντας απώλειες, όπως λέει η αντιπολίτευση, και μεταξύ των αμάχων.
Την ίδια ώρα, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με ακτιβιστές χθες στο Χαλέπι, περιπου 130 συνολικά σ' ολόκληρη τη χώρα. Η όξυνση της κατάστασης στη Συρία εντείνει τις περιφερειακές ανησυχίες εν μέσω αυξανόμενου κύματος προσφύγων και φόβων ότι μπορεί να συμπαρασύρει και γειτονικές χώρες στη σύρραξη. Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν απηύθυνε δραματική έκκληση στη διεθνή κοινότητα να δράσει.
Ωστόσο, το Συμβούλιο Ασφαλείας παραμένει διχασμένο: η Ουάσιγκτον καταδικάζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι κάνοντας λόγο για "διαστροφή" του καθεστώτος Άσαντ, η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση ότι συμβάλλει στην κλιμάκωση του εμφυλίου υποστήριζοντας αναφανδόν τους αντάρτες. Αραβικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ετοιμάζονται να φέρουν το ζήτημα της Συρίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζητώντας την έγκριση ψηφίσματος που θα καλεί να αρχίσει η διαδικασία σχηματισμού δημοκρατικής κυβέρνησης στη χώρα.