Πρωθυπουργό που να μην προσδιορίζεται από πολιτικά χαρακτηριστικά και υπηρεσιακή κυβέρνηση που να απαρτίζεται από μικρό αριθμό υπουργών ζήτησε ο Φ. Κουβέλης στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο. Kάλεσε τον λαό στις εκλογές του Ιουνίου να "πολλαπλασιάσει" τη δύναμη που έδωσε στο κόμμα του στις εκλογές του Μαϊου.
Πρωθυπουργό που να μην προσδιορίζεται από πολιτικά χαρακτηριστικά και υπηρεσιακή κυβέρνηση που να απαρτίζεται από μικρό αριθμό υπουργών ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο.
Παράλληλα, προτάσσοντας την "υπεύθυνη στάση" που -όπως επισήμανε- επέδειξε η Δημοκρατική Αριστερά το προηγούμενο διάστημα, ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τον λαό στις εκλογές του Ιουνίου να "πολλαπλασιάσει" τη δύναμη που έδωσε στο κόμμα του στις εκλογές του Μαϊου.
Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης ζήτησε να εφαρμοστεί το άρθρο 37 του Συντάγματος προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιλέξει έναν εκ των λειτουργών των τριών αντιστοίχων ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
"Η ΔΗΜΑΡ και πάλι από υπεύθυνη θέση ζήτησε να εξασφαλίζεται αυτή η πολιτική ουδετερότητας της υπηρεσιακής κυβέρνησης γι' αυτό και υποστηριξα την άποψη, η οποία και έγινε αποδεκτή, ότι δεν πρέπει να υπάρχει στη θέση του πρωθυπουργού πρόσωπο που θα προσδιορίζεται με πολιτικά, πολύ δε περισσότερο με κομματικά χαρακτηριστικά" σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε ότι "υπηρετώντας την πολιτική ουδετερότητα που πρέπει να έχει αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση", δεν έκανε καμία πρόταση αναφορικά με ονόματα υπουργών.
Τόνισε, ωστόσο, ότι το μόνο που ζήτησε ήταν το υπουργικό σχήμα "να είναι το κατά δυνατόν μικρότερο, δηλαδή ένας υπουργός για κάθε υπουργείο και σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί σε κάποιο υπουργείο υφυπουργός και το επιβάλλουν οι ανάγκες, να υπάρξει και τέτοιος".
Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι το υπουργικό σχήμα πρέπει να είναι μικρό "με δεδομένο ότι αυτή κυβέρνηση τη μόνη αρμοδιότητα που έχει είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές" οι οποίες -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- "κατά πάσα πιθανότητα -για να μην πω κατά πάσα βεβαιότητα- θα γίνουν στις 17 Ιουνίου".
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ "είναι έτοιμη από καιρό, με παρατεταγμένες τις δυνάμεις" και ότι "με αισιοδοξία και πίστη" πορεύεται προς τις εκλογές του Ιουνίου και απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, τού ζήτησε να πολλαπλασιάσει τη δύναμη που έδωσε στο κόμμα του στις εκλογές της 6ης Μαϊου.
"Έχουμε αποδείξει -είπε- ότι τη δύναμη που μας έδωσε την κάναμε δύναμη συνέπειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Ζητήσαμε οικουμενική κυβέρνηση με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά για την αποδέσμευση από το μνημόνιο, για τη συνεχή παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη, για την αντιμετώπιση προβλημάτων της κοινωνίας η οποία σήμερα δέχεται εξαιρετικά μεγάλα βάρη".
Και καλώντας και πάλι τον λαό να δώσει πολλαπλάσια δύναμη στη ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι αυτό είναι απαραίτητο "για να μπορέσουμε καταλυτικά να δώσουμε κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία θα υπηρετεί την έξοδο από τα αδιέξοδα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, την απαγκίστρωση και αποδέσμευση από τις δυσβάσταχτες ρυθμίσεις της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου".
"Για να μπορέσει η ΔΗΜΑΡ -πρόσθεσε- να λειτουργήσει αποφασιστικά και καταλυτικά για να μετακινηθεί η πολιτική από τη βαθιά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται, από την κατάσταση η οποία βαρύνει σήμερα την ελληνική κοινωνία, μια κατάσταση στην οποία μας έφερε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να μετακινηθεί η χώρα και η κοινωνία προς μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση".
"Έχω την αίσθηση ότι ο ελληνικός λαός τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει διαμορφώσει με τη ΔΗΜΑΡ θα τη δυναμώσει, θα την ενισχύσει, θα την πολλαπλασιάσει" κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης.