Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχει μπει προκήρυξη που έστειλε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση για την τοποθέτηση της βόμβας σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω, στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου. Για την επιλογή του στόχου ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι ένα τέτοιο χτύπημα θα έκανε αίσθηση και θα έδινε τη δυνατότητα στην οργάνωση να ακουστεί.
Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχει μπει προκήρυξη που έστειλε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση για την τοποθέτηση της βόμβας σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω, στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου.
Το κείμενο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου όπου παρέμεινε μόνο για λίγες ώρες, ελέγχεται για τη γνησιότητά του. Είναι ημιτελές και δεν συνοδεύεται από έμβλημα, ενώ οι συντάκτες του στοχοποιούν πολιτικούς, αστυνομικούς και ΜΜΕ. Με βάση τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής, πάντως, η προκήρυξη είναι πιθανότατα αυθεντική.
Για την επιλογή του στόχου ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι ένα τέτοιο χτύπημα θα έκανε αίσθηση και θα έδινε τη δυνατότητα στην οργάνωση να ακουστεί. Παράλληλα, όμως, σημειώνει ότι οι σταθμοί του μετρό χρησιμοποιούνταν συχνά ως καταφύγιο μετά από επεισόδια στο κέντρο, κάτι που σταμάτησε από τη στιγμή που η διοίκηση του μετρό και αστυνομία αποφάσισαν να κλείνουν οι σταθμοί.
"Άποψή μας, λοιπόν, είναι πως οι σταθμοί του μετρό ή θα είναι στην υπηρεσία του εξεγερμένου λαού ή θα γίνονται παρανάλωμα του πυρός, χωρίς βέβαια να κινδυνεύσει κανένας πολίτης και κανένας εργαζόμενος του μετρό. Η κινησή μας αυτή, είναι το πρώτο συμβολικό μήνυμα προς την κατεύθυνση αυτή" σημειώνεται στο κείμενο.
Οι τρομοκράτες ισχυρίζονται ότι δεν ήθελαν θύματα και ότι για τον λόγο αυτόν είχαν χρησιμοποιήσει ρολόι, αλλά και μικρή ποσότητα εύφλεκτου υγρού. Προκειμένου να πείσει ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν υπολογίσει με κάθε λεπτομέρεια το χτύπημά τους, ο συντάκτης αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι οι πόρτες των συρμών στον σταθμό του μετρό παραμένουν ανοιχτές 15 δευτερόλεπτα, ενώ στους τερματικούς 20 δευτερόλεπτα, και ότι ο μηχανοδηγός στον συγκεκριμένο σταθμό είχε στη διάθεσή του 11 πυροσβεστήρες.
Ωστόσο, ενώ εμφανίζονται να έχουν πειστικές απαντήσεις για όλα, οι τρομοκράτες αναγκάζονται να αναγνωρίσουν ότι από λάθος τους στη συνδεσμολογία δεν εξερράγη ο μηχανισμός. "Δουλειά μας λοιπόν -σημειώνεται μεταξύ άλλων- ήταν να υπολογίσουμε ακριβώς τους χρόνους, έτσι ώστε την ώρα που ο συρμός θα σταματούσε στο τούνελ, την ίδια στιγμή να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός… Οσον αφορά τον καπνό απο την φωτιά, για να φθάσει στην αποβάθρα επιβίβασης, θα έπρεπε πρώτα να γεμίσει όλο το τούνελ. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, μετά απο 20 λεπτά ασταμάτητης πυρκαγιάς".
Από τα όσα αναφέρει η προκήρυξη προκύπτει ότι τουλάχιστον ένα άτομο από αυτά που συμμετείχαν στη συγγραφή της πήρε μέρος και στην επιχείρηση.
"Η ημέρα και η ώρα που επιλέξαμε -αναφέρεται- δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού γνωρίζαμε πως λίγος κόσμος θα βρισκόταν εκείνη την ώρα στο μετρό. Δεν ήταν ώρα αιχμής, αφού τα μαγαζιά ήταν κλειστά και δεν είχε προγραμματιστεί κανένα κοινωνικό δρόμενο στην γύρω περιοχή… Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό κάτω απο την καρέκλα, στο τελευταίο βαγόνι και όταν οι σύντροφοι βεβαιώθηκαν ότι ο συρμός ήταν εντελώς άδειος, (εφόσον και ο τελευταίος επιβάτης, μία κοπέλα συγκεκριμένα, αποβιβάστηκε) αποχώρησαν".
Στην αρχή του κειμένου γίνεται αναφορά στη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση, ενώ οι τρομοκράτες προσπαθούν να περιβάλλουν με ιδεολογικό μανδύα την οργάνωση και το χτύπημά τους, σημειώνοντας: "Θεωρούμε ότι πέραν απο τους προφανείς στόχους αυτού του συστήματος, που αποτελούν οι τράπεζες, τα κρατικά κτίρια και τα πολιτκά πρόσωπα, οι αγωνιστές πρέπει να έχουν την ευρηματικότητα να διακρίνουν το πρόσωπο του εχθρού σε ένα ευρύτερο φάσμα εξουσιαστικών δομών του καπιταλισμού".