Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ των κομμάτων μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό με θέμα την οικονομία.
Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου μια ημέρα μετά την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι άλλη στάση κρατά στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα (ΕΛΚ) και άλλη στο εσωτερικό της χώρας.
Ο ίδιος με αφορμή το ψήφισμα του ΕΛΚ στο οποίο δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα – αντίθετα γίνεται λόγος για επιτυχημένη εφαρμογή του μνημονίου – κατηγόρησε τη ΝΔ για διγλωσσία και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που η χώρα μας περνάει μια τέτοια κρίση να χειριζόμαστε τα θέματα με ελαφρότητα, δηλαδή να λέμε εδώ – και αναφέρομαι προφανώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του. Δηλαδή, να υιοθετεί ο κ. Σαμαράς την ανάγκη εφαρμογής του μνημονίου, όπως και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εδώ όμως να λέει πόσο καταστροφική είναι η εφαρμογή αυτού του μνημονίου για τη χώρα".
Στις κατηγορίες Παπανδρέου, η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα τονίζοντας πως ευθύνη για την υπογραφή του μνημονίου έχει η κυβέρνηση, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιεί περιοδεία, επεσήμανε πως η πολιτική, που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου οδηγεί την οικονομία σε ασφυξία και πρόσθεσε: "Έχει στεγνώσει η αγορά και αυτό το τεράστιο το πρόβλημα δεν φαίνεται να θέλει να το αντιμετωπίσει όχι ως πραγματικότητα αλλά και ως εσωτερικό προβληματισμό Ελλήνων η κυβέρνηση".
Την ίδια ώρα ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Παπανικολάου, υπεραμύνθηκε των ελληνικών προσπαθειών για τη μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
Από την πλευρα της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, επεσήμανε πως το κόμμα της δεν παρέχει καμία συναίνεση στην κυβέρνηση, κατηγόρησε τους κυρίους Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Κουβέλη αλλά και την κ. Μπακογιάννη για στήριξη της πολιτικής του μνημονίου και πρόσθεσε: "Φάνηκε ότι υπάρχει μια ανοιχτή συναίνεση μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Καρατζαφέρη – Μπακογιάννη – Κουβέλη με διαφορές μεταξύ τους. Πρέπει να σας πω ότι ενώ εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει μια κάποια αντιπαράθεση γυροφέρνει πάλι το θέμα του χρέους. Μα το χρέος δεν είναι αιτία της κρίσης αλλά αποτέλεσμα".
Ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητά τη σύσταση επιτροπής για να γίνει έλεγχος του χρέους και πως δημιουργήθηκε. Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Σας ζητώ λοιπόν βάσει του άρθρου 44 του κανονισμού της Βουλής τη σύσταση επιτροπής από το ελληνικό Κοινοβούλιο για το εθνικό θέμα του δημόσιου χρέους, που θα ασκήσει αυστηρό έλεγχο της προέλευσης και της σύστασης του, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός πως δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του, είναι παράνομο άκυρο και επαχθές ώστε η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του".