Επεισόδιο 14
ΟYK SUMMER SPECIAL
Τίτλος επεισοδίου: "Tο μήλον της έριδος"

Περιγραφή:
Ιανουάριος 2012.
Σ’ ένα μέλλον όχι και τόσο μακριά, οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σε κατασκηνώσεις εργασίας που μοιάζουν επικίνδυνα με στρατόπεδα συγκέντρωσης, το ανθρώπινο είδος μετατρέπεται σε σκληρά εργαζόμενα ρομποτάκια που κάνουν ό,τι τους λένε χωρίς να διαμαρτύρονται και η φράση «δικαιώματα εργαζομένων» είναι βρισιά. (παίρνοντας τη θέση που δικαιωματικά θα έπρεπε να έχει δοθεί στο απείρως πιο προσβλητικό «κάλτσα»)
Κι ίσως κάποιος να έκανε κάτι για ν’ αντισταθεί αλλά μια παράξενη διχόνοια έχει αρχίσει ν’ απλώνεται στον πλανήτη, οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων μαζεύουν 2-3 άτομα όλα κι όλα, οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και κανείς δεν μιλάει στο διπλανό του. Γιατί κάποιος ξέθαψε το Μήλο της ‘Εριδος από τα Τάρταρα κι ο Ερμής είναι ανάδρομος εδώ και μήνες.
Ισχύει ο χρησμός που λέει πως οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν την ‘Εριδα, είναι ο Μένιππος, ο Χάρος κι ο Ερμής;. Τί γίνεται όταν τσακώνονται και τραβάνε ο καθένας τον δικό του δρόμο, αποφασισμένοι να μην ξαναδούν ο ένας τον άλλον; Θα καταφέρει η παρέα να ξαναενωθεί και να σώσει το σύμπαν για μια ακόμη φορά;
‘Ολα αυτά κι άλλα πολλά σε ένα special, εκτός continuity επεισόδιο του ΟΥΚ που αποκαλύπτει μια για πάντα, τί άλλο μπορεί να πετύχει ένα μήλο την ημέρα εκτός απ’ το να διώχνει τον καημένο τον γιατρό, πώς αντιδρά η ελίτ μεγαλοεπιχειρηματιών στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων και ποιά αρχαία Θεά δουλεύει στην τηλεόραση! (όχι, το «Ρούλα Κορομηλά» δεν είναι η σωστή απάντηση)

Συντελεστές:
Σενάριο: Γιώργος Β. Φειδάς-Γιάννης Τσιτσώνης, βασισμένο σε μια ιδέα του Γιάννη Τσιτσώνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιτσώνης-Γιώργος Β. Φειδάς
Με τις φωνές των: Πάνος Μουζουράκης (Μένιππος), Λευτέρης Ελευθερίου (Χάρος),Γιάννης Σαρακατσάνης (Ερμής), Σάννυ Χατζηαργύρη, Ζήσης Ρούμπος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάστια Βραχάτη
Special Guests: Βάσια Τριφύλλη (σε ρόλο-έκπληξη), Γιωργής Τσαμπουράκης (Εργοστασιάρχης), Αλέξανδρος Συμιριώτης (‘Αρης)
Animation: Γιάννης Παπαδάκος, Δημήτρης Δαγδιλέλης, Φωτεινός Χιώλος, Τάσος Κουνάκης, Γιάννης Τσιτσώνης,
Character design and Background Art: Γιάννης Τσιτσώνης, Δημήτρης Ευστρατιάδης
Storyboard: Δημήτρης Ευστρατιάδης
Εκτέλεση Παραγωγής: Liquid Certainty – Τσιτσώνης Ιωάννης ΜΕΠΕ