Επεισόδιο 12
Τίτλος επεισοδίου: 090 S.O.S. (μπλέξαμε τις γραμμές μας)

Περιγραφή:

‘Οταν ο Χάρος, απελπισμένος απ’ τις αλλεπάλληλες χυλόπιτες της Σταχτοπούτας, βρίσκει διέξοδο στα ροζ τηλέφωνα, ο Ερμής αποφασίζει να εκμεταλλευτούν την αισθησιακή φωνή του Μένιππου και να τον κάνουν ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ 090!
Μόνο που στα συγκεκριμένα 090 δουλεύει ινκόγκνιτο η Πυθία, πελάτες είναι η Μέρκελ, η Μαντόνα, ο Ζάχος απ’ τη Λάρισα και ο ‘Ολι Ρεν, και μόλις ανέλαβε διευθυντής ο Θόδωρος Πάγκαλος. Γιατί η κυβέρνηση, απογοητευμένη από τις χαμηλές εισπράξεις περαιώσεων, ημιυπαίθριων και λοιπών δημοσιονομικών μέτρων, αποφάσισε να επενδύσει στον ιδιωτικό τομέα και να μαζέψει το χρήμα του λαού μέσα από την πιο αγαπημένη του ασχολία: να μιλάει για σεξ.
‘Ομως, τι γίνεται όταν βύσματα αρχίζουν να διορίζονται παντού και τα ροζ τηλέφωνα αρχίζουν να τα απαντάνε εφοριακοί με προϋπηρεσία στα S&M; ‘Οταν, λόγω περικοπών, τα 090 συστεγάζονται με τα Υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών και μοιράζονται ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ; Και κυρίως όταν το τηλεφωνικό κέντρο αυτό, το χειρίζονται Ο ΧΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ;!
Τώρα, ανυποψίαστοι ‘Ελληνες πολίτες παίρνουν να ξελεγράρουν και αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν από εφοριακούς, οι γραμμές των 090 μπλέκονται μ’ εκείνες των Υπουργείων, κι ο Υπουργός Εξωτερικών περνάει την πιο ενδιαφέρουσα μέρα της ζωής του.
Θα πετύχει το μυστικό υπερ-σχέδιο της κυβέρνησης να ξεπληρώσει το εθνικό χρέος μέσα απ’ τα 090; Θα καταφέρει ο Ερμής να σώσει τα ροζ τηλέφωνα απ’ την κατάρα του Δημοσίου και να ανεβάσει τα έσοδά τους αρκετά, ώστε τα ποσοστά του Μένιππου απ’ τις κλήσεις του να ξεπεράσουν το 1 ευρώ;  Κι είναι τουρκικά αεροσκάφη αυτά που πετάνε πάνω απ’ την Ακρόπολη;
‘Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ’ ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα τι είπε η Ρένα Βλαχοπούλου στον ‘Ολι Ρεν, πώς κάνουν σεξ τα μέντιουμ και γιατί ο Σοφοκλής έκοψε την καλημέρα στον Μένιππο.

Συντελεστές:
Σενάριο: Γιώργος Β. Φειδάς-Γιάννης Τσιτσώνης, βασισμένο σε μια ιδέα του Γιάννη Τσιτσώνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιτσώνης-Γιώργος Β. Φειδάς
Με τις φωνές των: Πάνος Μουζουράκης (Μένιππος), Λευτέρης Ελευθερίου (Χάρος),Γιάννης Σαρακατσάνης (Ερμής), Σάννυ Χατζηαργύρη, Ζήσης Ρούμπος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάστια Βραχάτη
Special Guests: Δήμητρα Παπαδοπούλου (Πυθεία), Αλέξης Γεωργούλης (Βλάχος)
Animation: Γιάννης Παπαδάκος, Δημήτρης Δαγδιλέλης, Φωτεινός Χιώλος, Τάσος Κουνάκης, Γιάννης Τσιτσώνης,
Character design and Background Art: Γιάννης Τσιτσώνης, Δημήτρης Ευστρατιάδης
Storyboard: Δημήτρης Ευστρατιάδης
Εκτέλεση Παραγωγής: Liquid Certainty – Τσιτσώνης Ιωάννης ΜΕΠΕ