ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 616

Περίληψη: ‘Ενα μέρος από τα κλεμμένα έργα τέχνης βρίσκεται κρυμμένο στο σπίτι της Αντιγόνης και στο γραφείο του Πέτρου και η αστυνομία, που εξαρθρώνει το κύκλωμα, προχωράει στη σύλληψή τους. Ο Στέφανος ευγνωμονεί τον Αραβαντινό, που τον προειδοποίησε και τον έβγαλε έξω από την ιστορία, αλλά συνειδητοποιεί ότι παγίδευσε τη μάνα του για να πάρει την εκδίκησή του. Την ίδια εντύπωση σχηματίζει και ο Λουκάς, που θεωρεί ότι ο Αραβαντινός εσκεμμένα έμπλεξε τον Ρούσσο σε αυτή την ιστορία. Ο Ρούσσος αποκαλύπτει στον Παναγιώτη ότι ο Αραβαντινός ζει, αγνοώντας ότι οι δύο άντρες γνωρίζονται και συνεργάζονται. Την ίδια ιστορία υποστηρίζει και η Αντιγόνη, που δηλώνει πλήρη άγνοια για τους πίνακες που βρέθηκαν στην κατοχή της. Η Νταίζη μεταφέρει τον Χρήστο σε ασφαλές καταφύγιο μέχρι να ησυχάσουν τα πράγματα και να φύγουν ανενόχλητοι. Η Αμαλία ζητάει από τον Λουκά να πείσει τον Αραβαντινό να απαλλάξει τον Πέτρο από τις κατηγορίες, γιατί αυτή τη φορά όντως είναι αθώος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης (Πέτρος Ρούσσος), Φαίη Ξυλά (Εύα Χαρίτου), Αλέξανδρος Σταύρου (Στέφανος Καρτάλης), Βάνα Πεφάνη (Αμαλία Ρούσσου), Παναγιώτης Πετράκης (Λουκάς Βενέτης), Αντιγόνη Δρακουλάκη (Νόρα Φωκά), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (Νικόλας Λύτρας), Γεωργία Γεωργόνη (Δάφνη Γεραλή), Χρύσα Παπά (Μελίτα Ρούσσου), Βασίλης Μπισμπίκης (Λευτέρης Πολίτης), Μάντυ Λάμπου (Εριέττα Χατζηβασιλείου), Μαριάννα Πολυχρονίδη (Νταίζη Καρρά), Περικλής Κασσανδρινός (Χρήστος Μάνεσης), Μαίρη Χήναρη (Αγγέλα Χαρίτου), Σωκράτης Αλαφούζος (Θάνος Ευθυμίου), Μαίριλυν Διονά (Μαρίλια Χαρίτου), Γιάννης Ζαφείρης (Παναγιώτης), η Χριστίνα Θεοδωροπούλου (Στέλλα Φωκά), η Στέλλα Παπαδημητρίου (Αντιγόνη Λαζαρίδη) και ο Κώστας Αρζόγλου (Ηλίας Γεραλής)
Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Κυρίτσης

Σενάριο: ‘Ελενα Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης, Στέλλα Βασιλαντωνάκη, Λίλιαν Δημητρακοπούλου, Ευριπίδης Διονυσιάδης, Πανωραία Καπώνη, Χριστίνα Κοτζάμπαση
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης, Ευγενία Οικονόμου, Γιώργος Σιούγας
Εκτέλεση Παραγωγής: Τηλεοπτικές επιχειρήσεις Α.Ε., Νίνος Ελματζιόγλου