Επεισόδιο 37

- A' ΚΥΚΛΟΣ

Ο Στάθης προσπαθεί να μάθει την αλήθεια σχετικά με την περίεργη αργοπορία της Βασιλικής. Η Αρετή αποφασίζει να της περιορίσει και πάλι τις ελευθερίες, με σκοπό να ανακτήσει τον έλεγχο του σπιτιού της. Η Μυρτάλη παλεύει να αντέξει τον ψυχολογικό πόλεμο που της κάνει η άγνωστη φωνή που την κρατά κλειδωμένη σε ένα απόμερο σπίτι.
Ο Στέφανος, από την άλλη, έχει πεισθεί ότι ο χωρισμός τους είναι οριστικός κι αυτό έχει αρχίσει να τον πονάει. Ο Ισίδωρος ψάχνει τρόπους να αγοράσει το πατρικό τους σπίτι από την Αθηνά. Την ίδια ώρα, Αθηνά και Μαργαρίτα, υπό πλήρη μυστικότητα, επισκέπτονται την Μαρία, στο Σούνιο. Ένας περίεργος τραυματισμός στο καμπαρέ οδηγεί τον αστυνόμο Γιώργη Κουράκο σε στοιχεία που σχετίζονται με το διπλό φονικό των Στεφανέων.
Ο Μάνος κι η Μαρίνα επιστρέφουν στη Μάνη και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κρύψουν τον μυστικό τους γάμο. Ο Φίλιππος ζητά από τον Νικόλα να του παραχωρήσει το σπίτι του, με σκοπό να απομονωθούν εκεί με τη Βασιλική. Η Αντιγόνη εκμυστηρεύεται στην Μαρίνα τις υποψίες της, πως πιθανώς ο πατέρας που ψάχνει να ήταν ο Ιπποκράτης Βρεττάκος. Η Άννα δηλώνει στον Δημήτρη πως είναι έγκυος κι εκείνος της ξεκαθαρίζει πως δεν τον απασχολεί καθόλου και της ζητά να κάνει έκτρωση.