Επεισόδιο 37

Η ιστορία μας ξεκινά στην ‘Ανδρο. Ο Κατράκης, γόνος παλιάς οικογένειας που έχει ξεπέσει, μπαρκάρει στα καράβια με σκοπό κάποια μέρα να γίνει ο ίδιος καραβοκύρης.
Κάποια χρόνια αργότερα, καπετάνιος πια, παντρεύεται την κόρη του αφεντικού του, την Ειρήνη, με την οποία αποκτά δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αλεξάνδρα. Χωρίζει όμως σύντομα και ξαναγυρίζει στον νεανικό του έρωτα, την Μαρία. Αυτή η σχέση μένει κρυφή καθώς και ο καρπός της, η Κατερίνα.
Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Γιώργος ερωτεύεται την Κατερίνα, χωρίς να ξέρει ότι είναι αδερφή του. Αυτό το πάθος πυροδοτεί απρόβλεπτες εξελίξεις και οι ήρωες οδηγούνται σε δραματικά διλήμματα. Μια ρεπόρτερ, η Μαρίνα, που γράφει την αυτοβιογραφία του Κατράκη προσπαθεί να αποκαλύψει τα νήματα της ιστορίας.

Συντελεστές:
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ξανθόπουλος (Κατράκης), Λυδία Λένωση (Ειρήνη Ανδριώτη), Ευαγγελία Βαλσαμά (Κατερίνα Λυγίζου), Αλέξης Αλεξίου (Πέτρος), Σπύρος Δρόσος (Μάριος), Λυδία Ηλιοπούλου (Αλεξάνδρα Κατράκη), Στάθης Κακαβάς (Ανδρέας), Δημήτρης Πετρόπουλος (Νίκος), Ευαγγελία Σέχα (Μαρία Λυγίζου), Οδυσσέας Σταμούλης (Γιώργος Ανδριώτης), Ελένη Τυρέα (Σύλβια)
Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σοφιανόπουλος