Ο κυρ Γιώργης, παλιός ταβερνιάρης στον Πειραιά, σπουδάζει το γιο του στην Ευρώπη από όπου γυρίζει με σπουδαία διπλώματα. Παντρεύεται λοιπόν μια γυναίκα του “καλού” λεγόμενου κόσμου.
‘Ετσι ο ταβερνιάρης του Πειραιά πρέπει να εμφανισθεί στα σαλόνια και τις παρέες των συμπεθέρων του. ‘Ομως, για να γίνει αυτό πρέπει να υποστεί και την ανάλογη εκπαίδευση. Ετσι, γιός και νύφη θα υποβάλλουν τον κυρ Γιώργη σε ένα σωρό ταλαιπωρίες: από το πως να ντύνεται, πως να τρώει, πως να μιλάει, πως να περπατάει, πως να τρώει και άλλα κωμικοτραγικά.
Πολύ γρήγορα όμως ο κυρ Γιώργης από “μαθητής” γίνεται δάσκαλος
στην “καλή κοινωνία”. Στη “μάχη” με την “υψηλή” κοινωνία η “λαϊκή”
ψυχή του θα βγει νικηφόρα …

*** Ο Γιάννης Δαλιανίδης θα αξιοποιήσει θαυμάσια για την μεγάλη οθόνη το βασικό καστ, της επιτυχημένης σειράς “Λούνα Παρκ”, που κράτησε στα
μέσα της δεκαετίας του ’70, καλή παρέα στο φιλοθεάμον κοινό. Ετσι,
ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Νίκος Δαδινόπουλος, η Λουϊζα
Ποδηματά και η Καίτη Ιμπροχώρη, θα “δέσουν”
αρμονικά σε μία πολύ ανθρώπινη και συνάμα λίγο πικρή ταινία. Αξίζει να σημειωθεί η ερμηνεία της Λουίζας Ποδηματά δίπλα στον κορυφαίο Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Η σπουδαία ηθοποιός γεννήθηκε στη Ρωσία και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και στη Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε στη σκηνή, το 1939, στο Θέατρο Κοτοπούλη με το έργο “Αίθουσα Αναμονής”. Στην πορεία μέσα από μία πλειάδα σημαντικών ρόλων το ταλέντο της θα αναδειχθεί. Μερικές από τις παραστάσεις στις οποίες μετείχε είναι: “Δον Ζουάν”, “Ψάθινα καπέλα”, “Η μικρή μας πόλη”, “Δωδεκάτη νύχτα”, “Ωραία μου κυρία”. Ωστόσο, επιτυχημένες είναι και οι κινηματογραφικές της εμφανίσεις: “Κατηγορώ τη ζωή”, “Η αμαρτία της ομορφιάς”, “Εχθρός του λαού”, “Ενας νομοταγής πολίτης”. Αριστοκρατική φυσιογνωμία, η Λουίζα Ποδηματά ήταν πάντα ιδανική στο ρόλο της αστής.

Η εκπαίδευση του κυρ – Γιώργη, θα κόψει 48 χιλιάδες εισιτήρια και θα καταλάβει την 3η θέση για την κινηματογραφική σεζόν 1976-1977.