Ο εφοπλιστής Αλέκος, παρά την θέληση της μητέρας του, παντρεύεται την Ρένα, μια κοπέλα που γνώρισε στα καλλιστεία! Η Ρένα είχε παλιότερα σχέση με τον Γιώργο, ο οποίος δεν ήθελε να την αφήσει να πάρει μέρος σε καλλιστεία. Σ’ αυτό συμφωνούσε και ο αδελφός της Ρένας, ο Νίκος. ‘Ετσι, την ημέρα που στέφεται Σταρ Ελλάς, ο Γιώργος, μεθυσμένος, πέφτει με την μοτοσυκλέτα του πάνω σ’ ένα φορτηγό και τραυματίζεται σοβαρά.

Η μητέρα του Αλέκου διευθύνει και ελέγχει την εφοπλιστική επιχείρηση της οικογένειας. ‘Οταν το ζευγάρι επιστρέφει από τον μήνα του μέλιτος, αυτή έρχεται αμέσως σε σύγκρουση με την νύφη της, δείχνοντάς της απροκάλυπτα την αντιπάθειά της. Βάζει σκοπό της ζωής της να χωρίσει το ζευγάρι, μεταχειριζόμενη κάθε μέσο. Το κλίμα αλλάζει για λίγο, όταν η νύφη της μένει έγγυος, αλλά η έχθρα επανεμφανίζεται όταν εκείνη αποβάλει.

Στο μεταξύ, ένας άνθρωπός της, που ταξιδεύει στο καράβι, μέλος του πληρώματος του οποίου είναι και ο αδελφός της Ρένας, προκαλεί μια έκρηξη, που καταστρέφει το πλοίο και προκαλεί τον θάνατο πολλών μελών του πληρώματος…