Ο Πίπης Καθιστός, ένας φουκαράς ψευτοζωγράφος, με το κέφι του, τις τράκες του και το χιούμορ του, μετακομίζει αναγκαστικά από το δωμάτιο που μένει μέσα σε μια μεγάλη αυλή, σ’ ένα άλλο πιο μικρό. Ο λόγος; Δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του. ‘Ολοι τον βοηθούν, επειδή είναι άνθρωπος που, με τα χωρατά και το κέφι του, δίνει ζωή στην αυλή. Μια μέρα φθάνει στην αυλή και νοικιάζει το παλιό διαμέρισμα του Πίπη, ο Νίκος. Τον έχει οδηγήσει εκεί η γοητεία της Μελίνας… Ο ερχομός του Νίκου ταράζει τα ήσυχα νερά.
Η Αννούλα, η όμορφη κόρη του Νώντα του οργανοπαίκτη, ερωτεύεται τον Νίκο. Αυτός όμως δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά της. Στο μεταξύ, η Νίτσα, μια φιλόδοξη χορεύτρια, καταφέρνει να πείσει τον Πίπη να την βοηθήσει στις χορευτικές εμφανίσεις της σ’ ένα νάιτ κλαμπ. Ο Τάσος, που είναι ερωτευμένος με την Αννούλα, μετά από μια σειρά κωμικών επεισοδίων βρίσκεται στην αγκαλιά της Νίτσας, την οποία τελικά και παντρεύεται, ενώ ο Νίκος ξεχνά την Μελίνα στην αγκαλιά της Αννούλας.

Με δυο λόγια: Οι τρυφερές ιστορίες των κυρίων, κυριών και δεσποινίδων που ζουν γύρω από μια αυλή, ερωτεύονται, γελάνε, κλαίνε, τσακώνονται, μα πάνω από όλα αγαπιούνται.