Ο πλανόδιος μικροπωλητής τουριστικών ειδών Κώστας, θα συναντηθεί με τον Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία Τζίμυ και θα τον βοηθήσει να ανοίξουν μια μπουάτ για τουρίστες στην Πλάκα. Ο Φώτης, είναι πρώτο μπουζούκι στην ταβέρνα του “Αποστόλη” και εμφανίζεται μαζί με τον Μεμά και τις τραγουδίστριες Σοφία και Μαρκησία, που είναι παράφορα ερωτευμένες μαζί του. Κάποια μέρα, όμως, στην γειτονιά τους ανοίγει ένα νέο κέντρο με μοντέρνα μουσική στο οποίο τραγουδάει ένα γυναικείο συγκρότημα με τραγουδίστρια την Μαίρη. Η σύγκρουση στα είδη μουσικής που υπηρετούν ο Φώτης και η Μαίρη είναι μεγάλη, αλλά ο έρωτας θα έρθει για να λύσει κάθε διαφορά…

Η ταινία προβλήθηκε στις Κάννες με τίτλο “Les Perles Grecques” και δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, αφού οι παπαράτσι κυνηγούσαν τη Ζωή Λάσκαρη για να απαθανατίσουν κάθε της κίνηση. Λίγο αργότερα, η ταινία προβλήθηκε μεταγλωττισμένη στη Γαλλία.

Η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Φαίδων Γεωργίτσης εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μιούζικαλ, ενώ η Μάρθα Καραγιάννη καθιερώνεται ως κωμικός.

Στο τραγούδι “Crazy Girl”, η φωνή της Ζωής Λάσκαρη ντουμπλάρεται από την Αλέκα Κανελλίδου.