Βρισκόμαστε στο 1850 και ο μασκοφόρος ήρωας απολαμβάνει πλέον μία ήσυχη οικογενειακή ζωή στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο μικρός του γιος, Χουάν, που είναι ήδη 10 ετών, δεν γνωρίζει τίποτα για την κρυφή ζωή του πατέρα του.

Εξάλλου, ο Ζορό πρέπει να παραμείνει πιστός στην υπόσχεση που έχει δώσει στη σύζυγό του Ελένα, να ξεχάσει δηλαδή για πάντα τη δεύτερη μυστική του ταυτότητα και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, ως Αλεχάντρο ντε λα Βέγκα. Στην αντίθετη περίπτωση, ο μόνος δρόμος είναι ο χωρισμός τους.

Τώρα, όμως, οι ίδιοι άνθρωποι που ήθελαν να εμποδίσουν την Καλιφόρνια να γίνει μία από τις πολιτείες των Η.Π.Α., ετοιμάζονται να αναλάβουν ξανά ενεργό δράση και να αλλάξουν για πάντα το ρου της ιστορίας. Ο Ζορό δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τους σταματήσει. Όμως για να τους πολεμήσει θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του την οικογένεια…

Ο σκηνοθέτης Μάρτιν Κάμπελ, μετά από επτά χρόνια ενώνει ξανά τον υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Αντόνιο Μπαντέρας και την βραβευμένη με Όσκαρ Κάρθιν Ζέτα Τζόουνς, σε μία ταινία δράσης που αποκαλύπτει εκ νέου τον μύθο του Ζορό.