Ο Νόμπι (Σάσα Μπάρον Κοέν) έχει όσα θα μπορούσε να θέλει ένας άντρας, που ζει στην επαρχιακή, παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας, Γκρίμσμπι… 9 παιδιά και την πιο ελκυστική κοπέλα της βόρειας Αγγλίας.

Μόνο ένα πράγμα λείπει από τη ζωή του: ο μικρός του αδερφός, Σεμπάστιαν. Τα δύο αδέρφια υιοθετήθηκαν από διαφορετικές οικογένειες ως παιδιά και ο Νόμπι πέρασε 28 ολόκληρα χρόνια αναζητώντας τον.

Η ζωή του Νόμπι θα αλλάξει δραστικά, όταν ανακαλύψει ότι ο χαμένος αδελφός του βρίσκεται στο Λονδίνο και η ώρα της επανένωσης τους είναι κοντά. Αυτό που αγνοεί είναι ότι ο αδελφός του είναι πράκτορας της MI6 και βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μαζί θα ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό να εμποδίσουν ένα σχέδιο που μπορεί να επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα.

Ο σκηνοθέτης Λουί Λετεριέ (Transporter, Η Συμμορία των Μάγων), επιλέγει τον Σάσα Μπάρον Κοέν, γνωστό από τους ρόλους του στις ταινίες «Ο δικτάτορας» και «Μπόρατ» για να ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα και σε αυτήν την ταινία, βλέπουμε δίπλα του την ηθοποιό και σύζυγο του, Ίσλα Φίσερ.

Περιέχει σκηνές βίας, σεξουαλικές σκηνές, ακατάλληλη φρασεολογία και σκηνές χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών