Η διασκευή του best-seller του Στίβεν Κινγκ, ζωντανεύει σε μια ιστορία όπου το κακό μάχεται με το καλό. Ο Μαύρος Πύργος είναι εκείνος που διατηρεί την ισορροπία του σύμπαντος. Ο Μαυροντυμένος Άνδρας θέλει να τον καταστρέψει με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία.  Από την πλευρά του καλού έρχεται ο Ρόλαντ, ο τελευταίος Πιστολέρο, ο οποίος προσπαθεί να τον βρει και να τον σκοτώσει για να σώσει την ανθρωπότητα. Ο Ρόλαντ έχοντας σύμμαχο ένα αγόρι τον Τζέικ και με τη βοήθεια της πνευματικής του ενέργειας, ψάχνει τον άνθρωπο με τα μαύρα για να καταπολεμήσει την απόλυτη απειλή. Το καλό και το κακό θα συγκρουστούν καθώς μόνο ο Ρόλαντ μπορεί να υπερασπιστεί τον Πύργο και να τον σώσει από τον Άνθρωπο με τα Μαύρα.

Ο μαύρος πύργος» μπλέκει με μαεστρία κινηματογραφικά είδη, όπως γουέστερν, θρίλερ, και φαντασία, με τον Δανό σκηνοθέτη Νικολάι Αρσέλ (A royalaffair, Truthaboutmen), να τα αξιοποιεί δένοντάς τα σε μια εκρηκτική περιπέτεια δράσης.

Στηνπαραγωγή οι Ρον Χάουαρντ («Infrerno», «TheDaVincicode») και Έρικα Χάγκινς («Fightplan»).

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο, θαβρούμε τον Ίντρις Έλμπα (PacificRim, Thor: Σκοτεινόςκόσμος, Luther) να υποδύεται τον πιστολέρο Ρόλαντ και τον Μάθιου Μακ Κόναχι (Interstellar, Truedetective,  DallasBuyersClub) που είναι ο Γουόλτερ Οντίμ, ο μαυροντυμένος άντρας.

Περιέχει σκηνές βίας