Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Spiderman: επιστροφή στον τόπο του. Ο φιλικός γείτονας και παιδί της διπλανής πόρτας με τις σούπερ δυνάμεις αποφασίζει να ταξιδέψει με τους καλύτερους του φίλους, Νεντ και Μ Τζέι στην Ευρώπη για διακοπές, τις οποίες μάλιστα θέλει να συνδυάσει και με την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο μια συμμαθήτριά του την MU, που υποδύεται η Ζεντάγια.

Ωστόσο, η επιθυμία του να περάσει λίγες χαλαρές μέρες και να αφήσει πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις γρήγορα θα ανατραπεί, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Η ταινία συνδυάζει δράση, θέαμα, χιούμορ, συναίσθημα και πιο ανθρώπινους χαρακτήρες και μας συστήνει για πρώτη φορά τον νέο υπερήρωα απέναντι στον Spiderman, τον Mysterio (που τον υποδύεται ο Τζέικ Γκίλενχαλ).

Ο σκηνοθέτης Τζον Γουάτς με αυτό το φιλμ έχει καταφέρει να συνδυάσει συναισθηματικά θέματα της εφηβικής ηλικίας και ταυτόχρονα να παραμένει πιστός στη δράση και το ύφος των προηγούμενων ταινιών.

Η ταινία είχε έσοδα πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, κάνοντάς την 4η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2019 και την 24η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.