Μια συννεφιασμένη ημέρα των Ευχαριστιών σε ένα ήρεμο και φιλήσυχο προάστιο της Πενσυλβάνια η οικογένεια Ντόβερ έχει καλέσει φίλους και γείτονες στο οικογενειακό τους τραπέζι.

Όλα κυλούν ήρεμα, μέχρι τη στιγμή που το 6χρονο κορίτσι της οικογένειας, εξαφανίζεται μαζί με την 7χρονη φίλη της. Ο χειρότερος φόβος κάθε γονιού παίρνει σάρκα και οστά και ένας τρομακτικός εφιάλτης ξεκινά…

Ο Χιου Τζάκμαν καθηλώνει στον ρόλο του απελπισμένου πατέρα, ο οποίος προκειμένου να σώσει την κόρη του που αγνοείται, θα φτάσει στα όρια μεταξύ της δικαιοσύνης και της εκδίκησης, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του. Στο πλευρό του ο Τζέικ Τζίλενχαλ, ο αστυνόμος που αναλαμβάνει την υπόθεση, με μόνο στοιχείο τους ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται, αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος.

Στo αγγλόφωνο του ντεμπούτο, ο Καναδός σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ, υποψήφιος για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας για το «Μέσα από τις Φλόγες» αφηγείται ένα αστυνομικό θρίλερ με γνώμονα την αγριότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Φωτογραφίας.