Μια πλούσια χήρα, η κυρία Κλειώ, ζει απομονωμένη στην βίλλα της με μοναδική συντροφιά το προσωπικό της. Όπως κάθε μοναχικός άνθρωπος, έχει κι αυτή τις αδυναμίες της. Λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και μάλιστα, έχει προσλάβει ως γραμματέα της την Βασούλα για να της διαβάζει.

Μια μέρα, κάποιες υποχρεώσεις της την αναγκάζουν να πάει αεροπορικώς στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τον δικηγόρο της τον Θεόδωρο και τον κηπουρό της τον Αριστείδη. Τότε έρχονται στην βίλλα, εν αγνοία της κυρίας Κλειούς, μια φίλη της Βασούλας, η Πόπη, με τον νεοαποκτηθέντα σύζυγό της, τον Μήτσο, για να περάσουν εκεί το βράδυ. Για κακή τους τύχη όμως, το ίδιο βράδυ καταφτάνει απρόσμενα η κυρία Κλειώ! Ο ξαφνικός ερχομός της περιπλέκει τα πράγματα για όλους, επειδή η Βασούλα, προκειμένου να δικαιολογήσει την παρουσία του Μήτσου την νύχτα στο σπίτι, τον συστήνει ως… άνδρα της!

Τα μπλεξίματα διαδέχονται το ένα το άλλο: η καλόκαρδη κυρία Κλειώ πεθαίνει κι αφήνει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στην Βασούλα – μόνο που την αναφέρει στην διαθήκη της, όχι με το πατρικό της, αλλά με το επώνυμο του Μήτσου, του… “άντρα της”!