Η Αλίκη, κόρη του διοικητή της Σχολής Δοκίμων, μεταμφιέζεται σε ναύτη και ανεβαίνει σε ένα από τα πλοία του στόλου, το θωρηκτό “Αβέρωφ” για να συναντήσει τον αγαπημένο της Δημήτρη. Το πολεμικό πλοίο όμως, συμμετέχει σε μια εκπαιδευτική άσκηση και η παρουσία του χαριτωμένου κοριτσιού σε αυτό θα γίνει αφορμή μιας σειράς απρόοπτων και διασκεδαστικών καταστάσεων. Από τα χαμένα γυαλιά του ναυάρχου Κωνσταντάρα, ως το χαμένο ψωμοτύρι του Γκιωνάκη, την …”εγκυμοσύνη” του Μαλούχου, και την παρέλαση του ναύτη…Αλίκη!
Γυρισμένη με ιδιαίτερη φροντίδα, η αισθηματική αυτή κομεντί γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην εποχή της και έφθασε μέχρι το Φεστιβάλ των Καννών. Αλλά και σήμερα μοιάζει να μην έχει γεράσει καθόλου. Η δροσιά της Αλίκης Βουγιουκλάκη, τα όμορφα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι και η ευρηματική σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου αποτελούν στοιχεία που δεν χάνονται στο πέρασμα του χρόνου. Η Αλίκη καθιερώνεται οριστικά ως το “πιο λαμπρό αστέρι” μ’ αυτήν την ταινία και μαζί της ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, αλλά και ο Κώστας Βουτσάς.

***Η Αλίκη ντύνεται ναυτάκι, και η ταινία κόβει 213 χιλιάδες εισιτήρια για την κινηματογραφική σεζόν 1960-1961 κατακτώντας θριαμβευτικά την 1η θέση.