Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Μπέλον παίρνει σάρκα και οστά σε μια δραματική ταινία απόλυτης καταστροφής και επιβίωσης.

Τον Δεκέμβριο του 2004 η Μαρία Μπένετ (Ναόμι Γουότς), μαζί με τον σύζυγο της Χένρι (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) και τους τρεις γιους τους, ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη για να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.  Το σύμπαν, όμως, έχει άλλα σχέδια και μετά από έναν ισχυρότατο σεισμό στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκονται στο έλεος του τσουνάμι, που πλήττει την περιοχή που βρίσκονται.

Η Μαρία και ο Λούκας παρασύρονται μακριά από τους άλλους και η Μαρία τραυματίζεται σοβαρά… Με τη βοήθεια των ντόπιων μεταφέρονται στο νοσοκομείο και εκεί ο Λούκας ενημερώνεται ότι η σύζυγος του έχει χάσει τη μάχη για τη ζωή της ή μήπως όχι;

Σε ένα άλλο μέρος του νησιού, τα 3 παιδιά τους έχουν καταφέρει να μείνουν ενωμένα. Θα καταφέρουν μέσα στο χάος που επικρατεί να βρουν τον πατέρα τους;

Η συγκλονιστική ερμηνεία της Ναόμι Γουότς επιβραβεύτηκε με τις υποψηφιότητες της για το Οσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Α γυναικείου ρόλου.

Περιέχει σκηνές βίας