Η υπέροχη και μοναδική Τζούλια Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί σ’ αυτή την τρυφερή, νοσταλγική, αυθόρμητη και απέραντα ρομαντική αισθηματική κομεντί, όπου ο πολύπειρος σεναριογράφος Ρόναλντ Μπέις (‘Οσκαρ για τον “Άνθρωπο της βροχής”) φαίνεται ότι σκεφτόταν την Τζούλια όταν έγραφε το σενάριο. ‘Ενα σενάριο που μας γυρνά στην τρέλα των νεανικών μας χρόνων, ξαναφέρνει στη μνήμη μας τον πρώτο μας έρωτα και μας τονίζει το παράλογο της σκέψης μας, όταν τότε νομίζαμε ότι είχαμε όλο τον κόσμο δικό μας.
Η Τζουλιάν Πότερ, λοιπόν, (Τζούλια Ρόμπερτς)… έχει τα νεύρα της… ή για να ακριβολογούμε… κοντεύει να σκάσει από τη ζήλια της και το κακό της! Ο καλύτερός της φίλος και πρώην αγαπημένος της, ο Μάικλ Ο’ Νιλ, παντρεύεται! Τί το κακό θα σκεφθείτε! ‘Ομως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εννέα χρόνια πριν, η “άνετη” τότε Τζουλιάν έκανε μια συμφωνία με τον τότε αγαπημένο της Μάικλ: οι δυο τους θα παντρευτούν μαζί αν στην ηλικία των 28 χρόνων δεν έχουν βρει κάποιον άλλον να αγαπήσουν. Αλλά… τώρα… η ώρα έφτασε για τον Μάικλ, που κάνει την πρόταση γάμου σε κάποια άλλη. Την έξυπνη, όμορφη, ευαίσθητη, γλυκειά και πλούσια Κίμι. Και η Τζουλιάν μόλις τώρα αντιλαμβάνεται τί ακριβώς θέλει, αφού τον βλέπει να φεύγει από τη ζωή της. Και… επιπλέον, έχει μόνο τέσσερις ημέρες για να “χαλάσει” το γάμο και να κερδίσει πίσω τον Μάικλ….

Η Τζούλια Ρόμπερτς ξαναγυρνά μετά από εφτά χρόνια στο είδος που την ανέδειξε (“Pretty Woman”). H επιλογή της αυτή την δικαίωσε, αφού η ταινία έγινε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς εκείνης.