Η Λίζα είναι ένα 18χρονο κορίτσι, που ζει πουλώντας διάφορα μικροπράγματα, και δεν έχει μόνιμη στέγη. Ετσι, ένα βράδυ για να κοιμηθεί τρυπώνει κρυφά σ’ ένα παλαιοπωλείο. Την άλλη μέρα το πρωί, όταν ο παλαιοπώλης ανοίγει το μαγαζί του, βρίσκει την Λίζα μέσα. Την οδηγεί στην αστυνομία και μετά στο δικαστήριο για απόπειρα κλοπής. Εκεί, ένας δικηγόρος, ο Θάνος, αναλαμβάνει την υπεράσπισή της και την αθωώνει. Ο Θάνος της προτείνει να μείνει μαζί μ’ αυτόν και δύο φίλους του. Ετσι, η Λίζα εγκαθίσταται στο σπίτι του δικηγόρου.
Την ίδια μέρα, εξαφανίζεται από το σπίτι της η Μίτση, κόρη του βιομηχάνου Μικέ Γαβριήλογλου, προκειμένου να αποφύγει ένα δυσάρεστο γάμο. Οι εφημερίδες δημοσιεύουν την είδηση, μαζί με τη φωτογραφία της.
Η ομοιότητα της Μίτση με την Λίζα είναι καταπληκτική και, φυσικά, την διαπιστώνουν οι τρεις φίλοι και οδηγούν την Λίζα στον πατέρα της Μίτση, για να εισπράξουν τα χρήματα. Ο Μικές αντιλαμβάνεται αμέσως ότι η παρουσιαζόμενη σαν Μίτση δεν είναι η κόρη του, αλλά αποφασίζουν από κοινού να μεταχειριστούν την ομοιότητα των δυο κοριτσιών για να βρουν τα ίχνη της Μίτσης..