ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Το «MEGA Stories» ακούει τις ιστορίες των καλλιτεχνών που κατέβηκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν εκείνο που οι ίδιοι θεωρούν όχι μόνο δίκαιο αλλά και αυτονόητο. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μπαίνει στο κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, και συνομιλεί με τους φοιτητές των δημόσιων και ιδιωτικών δραματικών σχολών για την απόφασή τους.

Συναντά τον Βασίλη Μπισμπίκη έξω από την κατάληψη του θεάτρου REX, συνομιλεί με τον Γιάννη Μπέζο και ακούει τον Αργύρη Ξάφη, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, να εξηγεί τη συμβολική κίνησή του στην Μπερλινάλε να αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ, Άρης Λάσκος, επιχειρηματολογεί για τα κενά που αφήνει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου περιγράφει την κομβική στιγμή όταν οι καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου αποφάσισαν να υποβάλλουν την παραίτησή τους, ενώ ο παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος εξηγεί εάν και κατά πόσο οι ηθοποιοί θα αντιμετωπίζονται πλέον ως απόφοιτοι Λυκείου και στην ελεύθερη αγορά εργασίας.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνομιλεί ακόμη με επαγγελματίες χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι αποσαφηνίζουν γιατί το νόμιμο δεν συναντιέται στην περίπτωση των καλλιτεχνών με το ηθικό.

Με τη βοήθεια όσων μιλούν στην κάμερα του «MEGA Stories», η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια επιχειρεί να ξεμπερδέψει το κουβάρι της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας πιάνοντας το νήμα από σημερινές στρεβλώσεις αλλά και αγκυλώσεις του παρελθόντος, καθώς και χρόνιες παθογένειες που εγκλώβισαν τις αγωνίες τους στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

https://youtu.be/5hR8CZALgB8

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 00:10

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ»

#MegaStories