ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στην Πλάκα και τους Παξούς για να διατρέξουν μαζί τους σταθμούς της προσωπικής και της επαγγελματικής του ζωής.

Πότε και πώς ο νεαρός Χριστόφορος αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική και πώς κατάφερε στην ηλικία των 16 να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην τηλεόραση;

Ποια ήταν η στιγμή που αντιλήφθηκε ότι οι ιστορίες που αποτύπωνε στο χαρτί θα έπρεπε να ζωντανέψουν;

Πoιo είναι το μυστικό του να κάνεις ιστορίες για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο τόσο καθηλωτικές για το κοινό και τόσο «ανθεκτικές» στο πέρασμα του χρόνου;

Τι εξομολογείται για την μεγάλη του επιστροφή στην τηλεόραση με τον πολυαναμενόμενο «Maestro»;

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μιλά με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για τους πρωταγωνιστές των ταινιών του και τους αγαπημένους του φίλους, για τις στιγμές της δημιουργίας αλλά και της προσωπικής του αποσυμπίεσης, για τα όνειρα που πραγματοποίησε αλλά και τα σχέδια για το μέλλον του. Συναντά αγαπημένους φίλους και συνεργάτες που μοιράζονται πολύτιμες στιγμές της φιλικής και επαγγελματικής τους συνύπαρξης. Η Μάρω Κοντού μιλά για ένα συγκινητικό τηλεφώνημα που της έκανε ο Χριστόφορος ένα βράδυ του χειμώνα, η Μαρίνα Καλογήρου θυμάται πως έφτασε στο νοσοκομείο μετά από την σκηνή του τροχαίου στο «Αν». Η Μαρία Καβογιάννη περιγράφει μια σκηνή που θα της μείνει αξέχαστη από τα γυρίσματα του «Maestro» και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος θυμάται τα γέλια που στάθηκαν εμπόδιο στην ολοκλήρωση μιας σκηνής στους «Τέσσερις».

Η ζωή μας είναι ένα ταξίδι σε ιστορίες. Ερωτικές, ανθρώπινες, αδιέξοδες, θαρραλέες, τρυφερές, σκληρές, μεγαλειώδεις. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ο ιδανικός αφηγητής.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου