ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Άνθρωποι που αμφισβήτησαν τα έμφυλα πρότυπα αλλά και νίκησαν τον φόβο τους αποφασίζοντας να ζήσουν την ζωή που θέλουν. Πέρα από το θηλυκό ή αρσενικό γένος ή κάπου ενδιάμεσα.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 23:20 η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το MEGA STORIES παρουσιάζουν τις ιστορίες non binary ατόμων, ατόμων δηλαδή που η έμφυλη ταυτότητά τους βρίσκεται έξω από το δυαδικό φύλο. Εκείνων που αγκάλιασαν και εξέφρασαν με περίσσιο θάρρος το βίωμα του φύλου τους διεκδικώντας την ελεύθερη έκφρασή του.

Πώς το/η LEX διαχειρίζεται τα αδιάκριτα βλέμματα που την ακολουθούν σε κάθε της βήμα; Kουράστηκε να διορθώνει όσους και όσες την αποκαλούν με την λάθος αντωνυμία; Και πώς η επαγγελματική ενασχόληση με την μόδα και το make up την απελευθέρωσαν; Πώς η Tammy/ο Tamino αντιμετωπίζει τις επιθέσεις μίσους στον δρόμο και το διαδίκτυο; Τι την/τον ώθησε να επιλέξει την ορατότητα από την απομόνωση, τον φόβο και το «κρυφτό»; Πώς ο Αύγουστος βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει τη δυσφορία φύλου του στους κοντινούς του ανθρώπους και πότε κατέκτησε την προσωπική του ελευθερία; Ακόμη, τι κάνει τον Σωτήρη και την Mia να κρύβουν το πρόσωπό τους την στιγμή που μιλούν για μια ζωή έξω από τα «κουτάκια φύλου» που θέτει η κοινωνία;

H Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά ακόμη τον Βαγγέλη Κοσμάτο σε μία συζήτηση για έναν κόσμο έμφυλης δημοκρατίας που εγκαινιάζει η νέα γενιά, την ίδια στιγμή που ο Βασίλης Σωτηρόπουλος θέτει τα προβλήματα που το κενό νόμου δημιουργεί για τα non binary άτομα. Τέλος σε ένα Γενικό Λύκειο ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Σακελαρίου οραματίζεται ένα συμπεριληπτικό σχολείο όπου όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως έμφυλης ταυτότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού συνυπάρχουν αρμονικά. Τα non binary άτομα διεκδικούν κάτι που δικαιούνται: Τον χώρο και την ελευθερία να εκφράζουν αυτό που είναι και θέλουν χωρίς να απολογούνται και – κυρίως – χωρίς να κινδυνεύουν.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας & Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

MEGA STORIES

ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 23:20

#MegaStories