ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΝΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ

Το μόνο σίγουρο στη ζωή ενός ανθρώπου είναι πως στο τέλος αυτής της προσωπικής πορείας εμφανίζεται ένα σκοτεινό μονοπάτι που οδηγεί προς στο αναπόφευκτο τέλος.

Την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου στις 23:20 η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το MEGA STORIES παρουσίασαν ιστορίες πόνου και ανακούφισης, που λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια αυτού του μονοπατιού.

Πρόκειται για ανθρώπους που υποφέρουν λόγω μιας απειλητικής για την ζωή τους ασθένειας και για ανθρώπους που τους συμπαρίστανται, προσφέροντας τους, ιατρική και ψυχολογική φροντίδα. Μία συνοδοιπορία που στόχο έχει να ανακουφίσει.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά τους ανθρώπους που υλοποιούν την Ανακουφιστική Φροντίδα ασθενών, τους εθελοντές που στηρίζουν αυτή την ύψιστη πράξη αγάπης αλλά και τους ασθενείς με τους συγγενείς τους που απολαμβάνουν αυτήν την ευεργετική προσφορά της.

Για τους ανθρώπους της «Γαλιλαίας» και της «Μέριμνας», των εξειδικευμένων κέντρων παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας αυτό το πέρασμα προς το αναπόφευκτο τέλος δεν θα πρέπει να είναι μοναχικό αλλά λυτρωτικό και γαλήνιο. «Ένα βίωμα που δεν μπορεί να μεταφερθεί με λόγια γιατί αφαιρείται η αξία του», όπως εξηγεί η Αλίκη Τσερκέζογλου, διευθύντρια της «Γαλιλαίας».