ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ

Το ρεμπέτικο τραγούδι γράφτηκε από ανθρώπους εμποτισμένους με καημό και μπολιασμένους με βαθιά ευαισθησία. Δημιουργήθηκε στους τεκέδες, ευδοκίμησε στις λαϊκές γειτονιές και ταξίδεψε πέρα από τα σύνορα της χώρας που το γέννησε. Στην αρχή αγαπήθηκε από τους ταπεινούς και καταφρονεμένους αλλά σταδιακά γνώρισε την απόλυτη αποδοχή αποτελώντας σήμα κατατεθέν της ελληνικής λαϊκής κουλτούρας.

Δώρα Αναγνωστοπούλου και το MEGA STORIES επιχειρούν ένα μουσικό ταξίδι στον γοητευτικό κόσμο του ρεμπέτικου. Με την εκλεκτή παρέα μουσικών αλλά και ανθρώπων που έζησαν από κοντά τους δημιουργούς του, οι θρύλοι του ρεμπέτικου ζωντανεύουν μέσα από αφηγήσεις, συγκινητικές εξομολογήσεις και άφθονο τραγούδι. Από τον «πατριάρχη» του είδους Μάρκο Βαμβακάρη, στους εμβληματικούς τραγουδιστές και συνθέτες και από τους ακούραστους εργάτες του μπουζουκιού, στους σημερινούς συνεχιστές του είδους, ένα είναι σίγουρο: Το ρεμπέτικο τραγούδι δεν ξαναγεννήθηκε, γιατί δεν πέθανε ποτέ. Κλείνει το μάτι στους νεότερους με μια προτροπή σε στίχους ενός τραγουδιού που έλεγε ο Μάρκος: Γλέντα, μην αργοπορείς!

Στην εκπομπή εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά) οι: Εβελίνα Αγγέλου, Δομένικος Βαμβακάρης, Μαρία Βίρβου, Παναγιώτης Κουνάδης, Αμαλία Μουχταρίδη, Ηρώ Μπέζου, Δημήτρης Μυστακίδης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπίλιας, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Φώτης Σιώτας, Μπάμπης Τσέρτος