ΕΒΡΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Περίπου έναν χρόνο πριν, τα όσα λάμβαναν χώρα στην περιοχή του Έβρου με τη μαζική εισροή μεταναστών που επιχειρούσε η Τουρκία, βρίσκονταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Eνα χρόνο μετά,  η εκπομπή  «MEGA STORIES» ταξιδεύει στην περιοχή για να αποτυπώσει την καθημερινότητα και τις δυσκολίες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στο τελευταίο σύνορο.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνομιλεί με συνοριοφύλακες που περιγράφουν εκείνα τα δύσκολα 24ωρα, ακολουθεί τις περιπολίες στα δύσβατα περάσματα των μεταναστών και ακούει τους ντόπιους ψαράδες στο Δέλτα του Έβρου οι οποίοι μιλούν για την καθημερινότητα τους και τις παγίδες του ποταμού. Ποιο είναι όμως το αποτύπωμα που αφήνει το πέρασμα των μεταναστών, στον τόπο  αλλά  και πώς θα λειτουργήσει η ύπαρξη του φράχτη στην περιοχή; Ποιες είναι οι ιστορίες των κατοίκων που βλέπουν την περιοχή τους να ερημώνει από νέους που αναζητούν την τύχη τους στα μεγάλα αστικά κέντρα; Όλοι τους έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία “συνάντησης” με μετανάστες στη δική τους δύσβατη διαδρομή για την επιβίωση.

Στην εκπομπή μιλούν συνοριοφύλακες, ψαράδες και κάτοικοι του Έβρου αλλά και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης