ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Η Ελλάδα: Η χώρα με τα πολλά και ετερόκλητα παιδιά της που άλλα τα αγκαλιάζει ενώ άλλα δεν τα αναγνωρίζει ως δικά της. Πολλά από αυτά μπορεί να  διαφέρουν στο χρώμα, την καταγωγή, τις συνήθειες όμως όλα κάνουν όνειρα κάτω από τον ίδιο φωτεινό ουρανό.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου φέρνει στο φως Ιστορίες Ελληνικής Ιθαγένειας. Μέσα στην εκπομπή απαντάται το ερώτημα «Ποιος είναι τελικά Έλληνας πολίτης» και δίνεται βήμα σε εκείνους που διεκδικούν την ελληνική ιθαγένεια την ίδια στιγμή που έρχονται αντιμέτωποι με αγκυλώσεις που δυσχεραίνουν την πραγματοποίηση ενός ονείρου: αυτού της ισότιμης ένταξης στην κοινωνία.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται ιστορίες γλυκόπικρες. Ιστορίες κοινωνικού στίγματος και αποκλεισμού, αναμονής, ονείρων που μένουν σε εκκρεμότητα αλλά και ιστορίες ελπίδας, δικαίωσης και αποδοχής.  Ιστορίες ιθαγένειας μιας χώρας που κέρδισε με αγώνες την ελευθερία και την ανεξαρτησία της.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται (με αλφαβητική σειρά) οι: Μανώλης Αφολαγιάν aka MC YINKA, Μιχάλης Αφολαγιάν, Μάριος Βρουσάι  Χριστίνε Ζβίκυ, Ανδρονίκη Κίφτη, Netmi Kumarasinghe, Μπιόρνι Λέκα,  Μαχμούντ Μούσσα,  Ervin Xheka, Δημήτρης Χριστόπουλος