ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το «MEGA Stories» ανοίγει τον φάκελο της αστυνομικής βίας και φέρνει στο φως ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πιο σκληρό και άδικο πρόσωπο της καταστολής.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά τον Γιαννη Καυκά, ο οποίος μετά από μια ειρηνική πανεργατική διαδήλωση στο κέντρο των Αθηνών τον Μάιο του 2011, βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του σε μονάδα εντατικής θεραπείας όπου παρέμεινε για ημέρες σε κωματώδη κατάσταση.

Το χτύπημα που δέχθηκε, όπως αναφέρει στην κάμερα της εκπομπής, ήταν από ατομικό πυροσβεστήρα που έφερε άνδρας των ΜΑΤ. Δεκατρία χρόνια μετά, το θύμα της απρόκλητης επίθεσης μιλά για το αποτύπωμα εκείνης της ημέρας που τον σημάδεψε.

Ο Κωνσταντίνος Πρασόπουλος, ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης και ο Γιώργος Ζουμπουρλάς καταγγέλλουν ότι τους επιτέθηκαν άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Στη Δώρα Αναγνωστοπούλου μεταφέρει τη δική του μαρτυρία και ο Γιάννης Ντουσάκης, ο οποίος σε διαδήλωση για την πανεπιστημιακή αστυνομία το 2022 δέχθηκε επίθεση με κροτίδα κρότου λάμψης και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Στο «MEGA Stories» μιλά, επίσης, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης και αναφέρεται στην υπόθεση της 16χρονης έφηβης που το 2023 δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας. Τέλος, ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου ή αλλιώς ο άνθρωπος που περιέθαλψε το χτυπημένο κορίτσι, θυμάται τις κρίσιμες πρώτες ώρες της διακομιδής του στο νοσοκομείο.