ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΦΑΛΚΟΝΕΡΑΣ

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1966 το πλοίο «Ηράκλειον» απέπλευσε από το λιμάνι της Σούδας με μισή ώρα καθυστέρηση. Αυτό όμως δεν ήταν πρόβλημα για το θηριώδες, για την εποχή του, επιβατηγό που είχε τη φήμη του πιο γρήγορου πλοίου στη γραμμή που συνέδεε τον Πειραιά με την Κρήτη.

Πέντε ώρες μετά τον απόπλου του, τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου, βυθιζόταν στα ανοιχτά τής νήσου Φαλκονέρας, καταδικάζοντας στο θάνατο 266 από τους επιβάτες του.

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 00:10, το «MEGA Stories» ανασυνθέτει την ιστορία του ελληνικού «Τιτανικού», όπως έμεινε στην ιστορία το πολύνεκρο ναυάγιο, μέσα από τις αφηγήσεις τριών από τους μόλις 47 επιζώντες.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στην Κρήτη για να ακούσει τις βιωματικές ιστορίες του Ηλία Κουκουνάκη και του Κωνσταντίνου Μπιρικάκη, δύο ανθρώπων που πάλεψαν για ώρες με τη θάλασσα προσπαθώντας να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά και της Μαρίκας Μανουσουδάκη, χήρας ενός από τους ναυαγούς ο οποίος έζησε για δεκαετίες στη βαριά σκιά του μετατραυματικού στρες.

Η αληθινή ιστορία του ναυαγίου, της δραματικής σειράς του MEGA που καθηλώνει.