ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καθώς πλησιάζουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η εκπομπή «MEGA Stories» ακολουθεί τους υποψηφίους στα «στρατηγεία» τους, καταγράφει τη μαζική επικοινωνιακή στροφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χαρτογραφεί τους νέους κώδικες πολιτικής επικοινωνίας.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 00:10, η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά δυο influencers του διαδικτύου που ανέλαβαν για πρώτη φορά, σε προεκλογική περίοδο, να πάρουν συνέντευξη από τους δύο διεκδικητές της εξουσίας. Ο λόγος για την Νεφέλη Μεγκ και τη Zoe Pre, τις YouTubers που βρέθηκαν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα, στην προσπάθεια των κομματικών επιτελείων να προσεγγίσουν την «ψηφιοποιημένη» Gen Z.

Την ίδια ώρα, ο social media expert του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Πανάγου, εξηγεί στο «MEGA Stories» τα στοιχεία εκείνα που ωθούν τους πολιτικούς προς τα social media, ενώ αναλύει τις αλλαγές στην εικόνα, τα συνθήματα και τον λόγο τους, όπως επιβάλλονται από τις νέες μορφές επικοινωνίας.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συζητά ακόμη με τον Γιώργο Παπαδόγαμβρο, έναν πολύπειρο ράφτη, ο οποίος εξηγεί τη σημασία του ενδυματολογικού κώδικα για έναν πολιτικό. Παράλληλα, η δημοσιογράφος του MEGA καταγράφει, με τη βοήθεια του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, του αξεπέραστου Τσολιά της «Ελληνοφρένειας», τα αβαντάζ και τα ντεφό των πολιτικών αρχηγών πριν από την κάλπη.

Τέλος, το διακύβευμα των φετινών εκλογών, το προεκλογικό αφήγημα των κομμάτων αλλά και τη μετάβαση από την πατροπαράδοτη πολιτική επικοινωνία στη νέα εποχή, συζητούν με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο γκουρού των εκλογικών αποτελεσμάτων, Ανδρέας Δρυμιώτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, και ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Έμπειροι σε εκλογικές αναμετρήσεις, οι τρεις επιστήμονες αφηγούνται εκλογικές ιστορίες και παραλειπόμενα άλλων εποχών, ενώ προβλέπουν όσα θα μας απασχολήσουν αφού κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 00:10

#MegaStories