Εμείς οι Γυναίκες

Εμείς οι Γυναίκες

Ντοκυμαντέρ

Ο φαινομενικά κόντρα ρόλος καριερίστριας – μητέρας παύει να είναι κόντρα. Οι γυναίκες μπορούν και τα συνδυάζουν. Γιατί οι γυναίκες καριέρας, μεγαλώνουν παιδιά και οι γυναίκες μαμάδες, κάνουν καριέρα.

Η Lidl Ελλάς ένωσε τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis για πρώτη φορά στην εκπόνηση της επιστημονικής έρευνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και κατ’ ανάθεση στον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Παναγιώτη Ξένο, με θέμα: «Τεκνοποιία και Μητρότητα στην Ελλάδα σήμερα: Στάσεις, αντιλήψεις, ανάγκες». Βασικό ζητούμενο της συγκεκριμένης έρευνας ήταν η εξέταση των παραγόντων που διευκολύνουν ή «εμποδίζουν» τις γυναίκες να κάνουν παιδί ή παιδιά στη χώρα μας σήμερα και μάλιστα τις εργαζόμενες γυναίκες που ζουν εντός του αστικού ιστού, με έμφαση στις προτεραιότητες και τις ανάγκες που οι ίδιες θέτουν προκειμένου να τεκνοποιήσουν ή/και να συνεχίζουν να τεκνοποιούν. Στο πλαίσιο αυτό, τη διερεύνηση ενδιέφεραν και οι στάσεις και αντιλήψεις των γυναικών γενικότερα και των μητέρων ειδικότερα, αναφορικά με τη «βοήθεια» που μπορεί να τους προσφερθεί από την πολιτεία κατά τη βρεφική και πρώιμη παιδική ηλικία των παιδιών τους.

Η συνεργασία επισφραγίστηκε, με την πανελλήνια καμπάνια ενημέρωσης «Εμείς οι γυναίκες…», υπό την αιγίδα και πάλι, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η καμπάνια εστιάζει στην προβολή έξι γυναικών, καταξιωμένες στον χώρο τους, που έχουν συνδυάσει με επιτυχία καριέρα – οικογένεια – κοινωνική παρουσία και δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Η κάθε γυναίκα αφηγείται μία ξεχωριστή ιστορία, όμως όλες μαζί δίνουν ένα μήνυμα: Mπορούμε Καριέρα και Οικογένεια μαζί!

Οι πρωταγωνίστριες:

  • Σμαράγδα Λιάτσικου, Nοσηλεύτρια – τριτοετής στην Ιατρική Σχολή Λάρισας
  • Λένα Αρώνη, Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια
  • Μαρία Κακαλή, Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου
  • Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς
  • Ευαγγελία Ψάρρα, Ολυμπιονίκης στην Τοξοβολία
  • Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου