Η Γη της Ελπίδας

Η Γη της Ελπίδας

Μια αληθινή ιστορία . Ένα ταξίδι για την ίδρυση της Αμερικής, εξιστορώντας τις δοκιμασίες και την ταλαιπωρία 102 ανθρώπων (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) που επιβιβάστηκαν στο “Mayflower” με προορισμό… το άγνωστο. Καταγράφει την αληθινή ιστορία των πρώτων αποίκων της Αμερικής καθώς και την πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών το 1621. Ένα βασανιστικό ταξίδι από την Αγγλία στην Αμερική με την ελπίδα για επιβίωση από το σκληρό κλίμα, τις κακουχίες και τις «ντόπιες» δυσκολίες.

Κάποιοι από τους λεγόμενους “Saints” ήταν θρησκευτικοί «μετανάστες» και επιβιβάστηκαν στο Mayflower αναζητώντας τη θρησκευτική τους ελευθερία καθώς και μια ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους κοινωνικά όρια και αξίες. Κάποιοι άλλοι είτε αναζητούσαν οικονομική θαλπωρή στη νέα γη είτε ήλπιζαν απλά να αποδεσμευτούν από την παλιά τους «ταυτότητα» και το παλιό τους ποινικό μητρώο.

Η ταινία απεικονίζει τη σύνθετη σχέση μεταξύ των «αγίων» και των «αγνώστων», τις εξαντλητικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν για να επιβιώσουν σε μια νέα γη και τις μεταβαλλόμενες συμμαχίες μεταξύ τους με σκοπό την αποδοχή τους.

Μια μίνι σειρά δυο επεισοδίων με την υπογραφή του National Geographic που ζωντανεύει τις μνήμες των πρώτων Ευχαριστιών. Μετά από ειδική διδασκαλία της διαλέκτου στους ηθοποιούς, μας μεταφέρει σε μια άκρως ρεαλιστική αναπαράσταση των γεγονότων από τους πρωταγωνιστές οι οποίοι χρησιμοποιούσαν και τα πραγματικά ονόματα.

Δράμα, Ιστορική
Αμερικάνικη παραγωγή 2015
Σκηνοθεσία: Πολ Έντγουαρντς
Παίζουν: Βίνσεντ Καρτχάιζερ (Mad Men), Άννα Κάμπ (Pitch Perfect), Ρέι Στίβενσον (Thor), Ρον Λίβινγκστον (The conjuring), Νατάσα Μάκελχον (Solaris)