ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

To MEGA εξασφάλισε και θα μεταδώσει αποκλειστική συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου το Σάββατο 28 Αυγούστου στις 10:00.

Με αφορμή τα 60 χρόνια Ιεροσύνης και τα 30 χρόνια από την εκλογή του στον Οικουμενικό θρόνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, μιλά αποκλειστικά στον δημοσιογράφο του MEGA Ανδρέα Ρομπόπουλο.

Η συνέντευξη έγινε στον αύλειο χώρο της πατρικής οικίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ίμβρο.

Ο Πατριάρχης, ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια της πατριαρχίας του να αναδειχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία του Οικουμενικού Ελληνισμού και μια παγκοσμίως αναγνωρίσιμη πνευματική προσωπικότητα, μιλά για τα παιδικά του χρόνια στην Ίμβρο αλλά και τους διωγμούς ( επιλέγει τη συγκεκριμένη χρήση της λέξης) κατά των Ελλήνων εξ αιτίας των οποίων αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ίμβρο και την Κωνσταντινούπολη.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος μας ξεναγεί στο προσωπικό του μουσείο, που στεγάζεται στο παλιό μπακάλικο του παππού του και συναντά συμπατριώτες του Ιμβρίους στο καφενείο/κουρείο το οποίο διατηρούσε ο

πατέρας του στην περιοχή. Εκεί, ταξιδεύοντας στο παρελθόν, θυμάται χαρακτηριστικές στιγμές από την παιδική του ηλικία και τις αφηγείται με νοσταλγία.