Τα πρόσωπα που «πρωταγωνιστούν» στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό μπάσκετ

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα από χθες στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, και την Βάσω Τσαρούχα, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Και οι δύο έδιναν υποσχέσεις τα τελευταία χρόνια για αμεροληψία και καθαρές διαιτησίες ώστε τα γήπεδα του μπάσκετ να γεμίζουν.

Ποια είναι η Βάσω Τσαρούχα

Η Βάσω Τσαρούχα γεννήθηκε το 1982 στη Χίο και από την παιδική της ηλικία ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ. Ένας τραυματισμός όμως και τα λίγα, όπως είχε πει χρήματα που κέρδιζε από τους μισθούς της στις ομάδες που αγωνιζόταν, την έκαναν να σκεφτεί διαφορετικά.

«Ποτέ δεν ζούσα από το μπάσκετ, μιας και οι μισθοί ήταν περιορισμένοι και δεν δίνονταν πάντα. Έτσι έκανα πάντα και άλλες δουλειές, όπως στο ζαχαροπλαστείο του πατέρα μου, ενώ μετά από έναν τραυματισμό πήρα και πιστοποίηση ζαχαροπλάστη».

Μετά το σύντομο πέρασμα από την προπονητική, αποφάσισε να γίνει διαιτητής. Με όνειρα και φιλοδοξίες. Ξεκίνησε να σφυρίζει τυχαία στα 15 της χρόνια στη Χίο, λόγω της μεγάλης έλλειψης διαιτητών και από τότε αποφάσισε να αφοσιωθεί στη διαιτησία.

Πίστευε, όπως έλεγε, πως ένας διαιτητής πρέπει να βοηθάει όλους τους παίκτες να αγωνίζονται καλύτερα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, όλο και συχνότερα, μόνο απαρατήρητη δεν περνούσε σε ορισμένα από τα γήπεδα που σφύριζε. Οι διακοπές αγώνων, τα συνθήματα σε βάρος της και οι αναλύσεις που ακολουθούσαν για τις αποφάσεις της, την έβαζαν στο μικροσκόπιο.

Προσπαθούσε, όπως έλεγε, να επικεντρώνεται στους αγώνες και να μην επηρεάζεται από τα σχόλια για εκείνη.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος

Παθιασμένος με το μπάσκετ δήλωνε και ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ο παιδίατρος που έγινε πετυχημένος επιχειρηματίας και ίδρυσε μεγάλη αλυσίδα καφέ στην Πάτρα, βρέθηκε στην προεδρία του Προμηθέα και από εκεί στη θέση του επικεφαλής της ΕΟΚ.

Ανέλαβε την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης το 2021, με στόχο όπως έλεγε, να μην κλάψει κανένα παιδί για διαιτητικές αποφάσεις.

Ακόμα και σε κλειστές συνεντεύξεις, παρουσία λίγων δημοσιογράφων, δήλωνε περήφανος για το έργο του.

Όπως έλεγε, η αναδιοργάνωση που είχε στο μυαλό του προχωρούσε και το μπάσκετ στην Ελλάδα βελτιωνόταν διαρκώς.

«Τα πρόσωπα που καταγγέλλουν έχουν ήδη μηνυθεί» – Ο δικηγόρος του Β. Λιόλιου στο Live News

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Στη λίστα των συλληφθέντων και ο επιχειρηματίας Γιώργος Μαυραγάνης που υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Βαγγέλη Λιόλιου.

Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους τα βλέμματα πέφτουν στον Πέτρο Παπαπέτρου και τον Ηλία Κορομηλά, σε σπίτια των οποίων βρέθηκαν χρηματικά ποσά, που καλούνται να δικαιολογήσουν.

Οι συλληφθέντες καλούνται πλέον να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τα όσα συμβαίνουν είναι ίσως τα δυσκολότερα κεφάλαια τόσο στη ζωή του επιχειρηματία που έγινε πρόεδρος της εγχώριας ομοσπονδίας μπάσκετ, όσο και της αθλήτριας που μετά από χρόνια έφτασε να διαιτητεύει σημαντικότατες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και την Euroleague.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Αποστολή στο Βερολίνο: Η σκιά της Ακροδεξιάς, η νίκη της Αριστεράς και η Ευρώπη που αλλάζει

Αθλητικά

Απόρρητο