Θύμα της γνωστής τηλεφωνικής απάτης έπεσε 74χρονη – Της άρπαξαν 18.000 ευρώ

Βίντεο απεικονίζει τη στιγμή που γυναίκα αρπάζει ό,τι έχει και δεν έχει από μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Το λάθος της ηλικιωμένης; Πίστεψε όσα της έλεγαν στο τηλέφωνο, έδωσε τους κόπους μιας ζωής στους απατεώνες. Στο βίντεο φαίνεται το θύμα να πηγαίνει με αργά βήματα και να αφήνει όλη την περιουσία. Λίγο μετά θα καταγραφούν και οι απατεώνες. Μια γυναίκα χωρίς να διστάσει θα αρπάξει τα πάντα.

Ο γιος του θύματος θα μιλήσει για την πρωτόγνωρη αυτή περιπέτεια της οικογένειας στο Live Νews:

«Κάλεσαν την μητέρα μου στο σταθερό και είπαν ότι είναι η λογίστρια, είπε και το όνομα της. Στην αρχή της είπαν να ασφαλίσουν το σπίτι γιατί το κράτος δίνει την δυνατότητα να γίνει δωρεάν. Άρχισαν να την ρωτάνε πόσα πιάτα έχει, πόσα ποτήρια, πόσες τηλεοράσεις και φτάσαμε στα χρυσαφικά. Το τηλεφώνημα διήρκησε 40 λεπτά».

Μεθοδικοί και αδίστακτοι κρατούσαν την γυναίκα απασχολημένη. Της έκαναν το μυαλό… καζάνι και την οδηγούσαν στην ολοκλήρωση της απάτης, χωρίς φυσικά αυτή να υποψιάζεται το παραμικρό.

Είδαν τις κάμερες και της ζήτησαν να βάλει το καταγραφικό σε νερό

Όσα καταγγέλλει η οικογένεια προκαλούν οργή. Έλεγαν πως έβλεπαν χρυσαφικά με δορυφόρο. Ήταν τόσο οργανωμένοι, που έβαζαν και ήχους δορυφόρου.

«Ο δορυφόρος έβλεπε χρυσαφικά και κοσμήματα και θα έρθει χαράτσι και έπρεπε να βγουν έξω για να τα καταγράψει η λογίστρια. Βάζανε ήχους δορυφόρου στην γραμμή. Της είπανε ‘βγάλε τα χρήματα εκτός σπιτιού’», είπε ο γιος της ηλικιωμένης.

Η ηλικιωμένη τους πίστεψε και τότε μπήκε σε εφαρμογή η τελική φάση του σχεδίου των απατεώνων.

«Μπαίνει η μητέρα μου στο σπίτι και αμέσως πάνε και παίρνουν τα χρήματα. Κλοπιμαία, όλα μαζί 18.000 ευρώ».

Το θράσος ήταν τέτοιο που δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν αντιλήφθηκαν την κάμερα, αντί να κάνουν πίσω, έγιναν ακόμα πιο θρασείς.

«Είδαν ότι έχουμε κάμερες και της είπαν να τις βάλει στο νερό, γιατί θα φάει και για αυτό χαράτσι».

Η Αστυνομία έκανε συλλήψεις στο Πετροχώρι Αιτωλοακαρνανίας, όμως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και ύποπτος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Mega News 104,6, μετά τα απανωτά κρούσματα παρόμοιων περιστατικών, σκέφτεται τώρα να αυστηροποιήσει το πλαίσιο και έτσι ο νόμος θα αντιμετωπίζει τέτοιες πράξεις ως κακούργημα με βαριές ποινές.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο